Internetgigant Google moet de komende weken stappen ondernemen om minder dominant te worden. Zoniet dreigt de Europese Commissie met een formele procedure.

Europees commissaris voor Mededinging Joaquín Almunia heeft enkele punten aangestipt die door Google moeten worden aangepast. Hij verwijt het bedrijf onder meer inhoud van concurrenten te verwerken in zijn eigen zoekmachine. Ook de analyse van het surfgedrag om gerichte advertenties te tonen op andere websites is de Commissie een doorn in het oog.

Almunia heeft Eric Schmidt, ceo van Google, zijn bezwaren schriftelijk overgemaakt. Hij hoopt de komende weken tot een schikking te komen, om een aanslepende strijd zoals die met Microsoft te vermijden.

Google zegt het alvast niet eens te zijn met de conclusies van de Europese Commissie. "De concurrentie op het internet is drastisch toegenomen in de afgelopen twee jaar", luidt het in een reactie. "We zijn nog maar net begonnen met het doornemen van de argumenten van de Commissie. We zijn het niet eens met de conclusies maar we willen graag het gesprek aangaan over alle mogelijke punten van zorg die de Commissie heeft." Volgens Google heeft er "nog nooit zoveel online innovatie plaatsgevonden".

Bron: Belga

Internetgigant Google moet de komende weken stappen ondernemen om minder dominant te worden. Zoniet dreigt de Europese Commissie met een formele procedure. Europees commissaris voor Mededinging Joaquín Almunia heeft enkele punten aangestipt die door Google moeten worden aangepast. Hij verwijt het bedrijf onder meer inhoud van concurrenten te verwerken in zijn eigen zoekmachine. Ook de analyse van het surfgedrag om gerichte advertenties te tonen op andere websites is de Commissie een doorn in het oog. Almunia heeft Eric Schmidt, ceo van Google, zijn bezwaren schriftelijk overgemaakt. Hij hoopt de komende weken tot een schikking te komen, om een aanslepende strijd zoals die met Microsoft te vermijden. Google zegt het alvast niet eens te zijn met de conclusies van de Europese Commissie. "De concurrentie op het internet is drastisch toegenomen in de afgelopen twee jaar", luidt het in een reactie. "We zijn nog maar net begonnen met het doornemen van de argumenten van de Commissie. We zijn het niet eens met de conclusies maar we willen graag het gesprek aangaan over alle mogelijke punten van zorg die de Commissie heeft." Volgens Google heeft er "nog nooit zoveel online innovatie plaatsgevonden".Bron: Belga