Vanaf volgende zomer betaal je in het buitenland nog maar 90 cent per megabyte gedownload via smartphone of laptop. Dat kondigt de Europese Commissie deze week aan.

De Europese Commissie wil de zogenaamde 'shock bill' aanpakken en hakt in data roaming tarieven van de mobiele operatoren. Vandaag betaal je gemiddeld 2 euro per Megabyte als je e-mail of websites raadpleegt in het buitenland. Vanaf juli 2012 is dat nog slechts 90 cent. Tegen 2014 moet het tarief nog verder dalen tot 50 cent. Dat schrijft de Financial Times.

Europees commissaris Neelie Kroes had liever de markt laten spelen, maar het gebrek aan concurrentie op het vlak van tarieven noopt nu blijkbaar tot een verdere controle op de prijzen van de telecomoperatoren. Die zullen hier ongetwijfeld niet mee kunnen lachen. Roaming zorgt voor een groot deel van de winst van de mobiele dienstenleveranciers.

Vanaf volgende zomer betaal je in het buitenland nog maar 90 cent per megabyte gedownload via smartphone of laptop. Dat kondigt de Europese Commissie deze week aan. De Europese Commissie wil de zogenaamde 'shock bill' aanpakken en hakt in data roaming tarieven van de mobiele operatoren. Vandaag betaal je gemiddeld 2 euro per Megabyte als je e-mail of websites raadpleegt in het buitenland. Vanaf juli 2012 is dat nog slechts 90 cent. Tegen 2014 moet het tarief nog verder dalen tot 50 cent. Dat schrijft de Financial Times. Europees commissaris Neelie Kroes had liever de markt laten spelen, maar het gebrek aan concurrentie op het vlak van tarieven noopt nu blijkbaar tot een verdere controle op de prijzen van de telecomoperatoren. Die zullen hier ongetwijfeld niet mee kunnen lachen. Roaming zorgt voor een groot deel van de winst van de mobiele dienstenleveranciers.