Om bedrijven aan te moedigen om te investeren in nieuwe technologieën, biedt Europa hen financiële en wetenschappelijke ondersteuning door middel van innovatieprojecten. Tetramax, een nieuw Europees project, focust zich specifiek op energiezuinige innovatie in computertechnologie.

In eerste instantie kunnen enkel academici en bedrijven uit twee verschillende EU-landen zich aanmelden. De academische partner zal dan een bepaalde nieuwe hardware- of softwaretechnologie aanbieden aan een bedrijf (bij voorkeur een KMO) uit een ander EU-land. Die laatste zal de technologie dan toepassen en op de markt brengen.

Tijdens de vierjarige looptijd van het Tetramax-project zullen er ook andere oproepen tot samenwerking komen. De financiële ondersteuning kan telkens oplopen tot 50.000 euro.

De vakgroep voor Elektronica en Informatiesystemen (ELIS) van de UGent is een van de partners in dit project en wil ook Belgische bedrijven aanmoedigen om over energiezuinige digitalisering na te denken.

Om bedrijven aan te moedigen om te investeren in nieuwe technologieën, biedt Europa hen financiële en wetenschappelijke ondersteuning door middel van innovatieprojecten. Tetramax, een nieuw Europees project, focust zich specifiek op energiezuinige innovatie in computertechnologie. In eerste instantie kunnen enkel academici en bedrijven uit twee verschillende EU-landen zich aanmelden. De academische partner zal dan een bepaalde nieuwe hardware- of softwaretechnologie aanbieden aan een bedrijf (bij voorkeur een KMO) uit een ander EU-land. Die laatste zal de technologie dan toepassen en op de markt brengen. Tijdens de vierjarige looptijd van het Tetramax-project zullen er ook andere oproepen tot samenwerking komen. De financiële ondersteuning kan telkens oplopen tot 50.000 euro. De vakgroep voor Elektronica en Informatiesystemen (ELIS) van de UGent is een van de partners in dit project en wil ook Belgische bedrijven aanmoedigen om over energiezuinige digitalisering na te denken.