De Europese Commissie trekt 9,2 miljard euro uit voor breedband en digitale publieke diensten. 6,4 miljard gaat naar infrastructuur. Dat vertelde EU-commissaris Neelie Kroes tijdens de Etno Summit in Brussel.

Het investeringsprogramma kreeg de naam 'Connecting Europe Facility'. Neelie Kroes verwacht dat de 6,4 miljard de basis zal vormen voor een investering van 100 miljard euro in Europese breedband en diensten.

Kroes wil dat telecomoperatoren meer investeren in glasvezelnetwerken. Daarvoor wil ze dat de prijzen voor de huidige koperaansluitingen snel dalen. "De toekomst van Europa is digitaal. 10 procent meer breedbandpenetratie betekent een toename van het bnp in Europa van 0,9 tot 1,5 procent."

Neelie Kroes pleit voor een versnelde uitbouw van next generation breedbandnetwerken "anders zullen onze kinderen en kleinkinderen de prijs moeten betalen".

De Europese Commissie trekt 9,2 miljard euro uit voor breedband en digitale publieke diensten. 6,4 miljard gaat naar infrastructuur. Dat vertelde EU-commissaris Neelie Kroes tijdens de Etno Summit in Brussel. Het investeringsprogramma kreeg de naam 'Connecting Europe Facility'. Neelie Kroes verwacht dat de 6,4 miljard de basis zal vormen voor een investering van 100 miljard euro in Europese breedband en diensten. Kroes wil dat telecomoperatoren meer investeren in glasvezelnetwerken. Daarvoor wil ze dat de prijzen voor de huidige koperaansluitingen snel dalen. "De toekomst van Europa is digitaal. 10 procent meer breedbandpenetratie betekent een toename van het bnp in Europa van 0,9 tot 1,5 procent." Neelie Kroes pleit voor een versnelde uitbouw van next generation breedbandnetwerken "anders zullen onze kinderen en kleinkinderen de prijs moeten betalen".