Het station is even oud is als zijn voorgangers, MetOp-A en -B, die in 2006 en 2012 de lucht in werden geschoten. Het was eigenlijk de bedoeling dat de ruimtestations elkaar zouden opvolgen, maar ESA laat weten dat de eerste twee nog steeds werken. Nu gaan de drie samenwerken aan betere weersvoorspellingen.

Opvallend aan MetOp-C is dat het oudste onderdeel in het weerstation zeventien jaar oud is. ESA meldt dat de satelliet voor de lancering goed is onderzocht en dat alles nog naar behoren werkt.

De tweede generatie van MetOp-satellieten staat al op de planning. De eerste lancering is in 2022.

Het station is even oud is als zijn voorgangers, MetOp-A en -B, die in 2006 en 2012 de lucht in werden geschoten. Het was eigenlijk de bedoeling dat de ruimtestations elkaar zouden opvolgen, maar ESA laat weten dat de eerste twee nog steeds werken. Nu gaan de drie samenwerken aan betere weersvoorspellingen. Opvallend aan MetOp-C is dat het oudste onderdeel in het weerstation zeventien jaar oud is. ESA meldt dat de satelliet voor de lancering goed is onderzocht en dat alles nog naar behoren werkt.De tweede generatie van MetOp-satellieten staat al op de planning. De eerste lancering is in 2022.