Het European Innovation Scoreboard onderzoekt hoe innovatief de EU en zijn lidstaten zijn. Het kijkt daarbij naar onderzoekssystemen, investeringen, ondersteuning voor innovatie, maar ook naar concrete resultaten zoals werkgelegenheid en economische output.

Zweden blijft het meest innovatieve land gevolgd door Denemarken, Finland, Duitsland, Nederland en Ierland. België volgt daarop met een zevende plaats.

Specifiek is België volgens de Europese Commissie koploper op vlak van innovation networks en collaboration. Dat wil zeggen dat bedrijven hun interne innovatie vaak koppelen aan die van andere bedrijven of publieke organisaties. Ook zijn onze onderzoekscentra bedrijfsgericht wat volgens Europa een goede zaak is.

Het European Innovation Scoreboard onderzoekt hoe innovatief de EU en zijn lidstaten zijn. Het kijkt daarbij naar onderzoekssystemen, investeringen, ondersteuning voor innovatie, maar ook naar concrete resultaten zoals werkgelegenheid en economische output.Zweden blijft het meest innovatieve land gevolgd door Denemarken, Finland, Duitsland, Nederland en Ierland. België volgt daarop met een zevende plaats.Specifiek is België volgens de Europese Commissie koploper op vlak van innovation networks en collaboration. Dat wil zeggen dat bedrijven hun interne innovatie vaak koppelen aan die van andere bedrijven of publieke organisaties. Ook zijn onze onderzoekscentra bedrijfsgericht wat volgens Europa een goede zaak is.