Zowel overheden, industrie als onderzoekers moeten efficiënter informatie over cybersecurity uitwisselen. Dat stelt ENISA in een rapport.

Het Europese informatiebeveiligingsagentschap roept in een nieuw rapport op tot meer en efficiëntere informatieuitwisseling tussen alle partijen die betrokken zijn bij de Critical Information Infrastructure Protection (CIIP). Het rapport, getiteld 'Incentives and berriers to information sharing', doet een rist aanbevelingen voor de betrokken partijen in de strijd om de economische infrastructuur van Europa te beveiligen tegen cyberaanvallen.

Zo moeten overheden een informatie-uitwisselingplatform uitbouwen en moet ook de communicatie tussen de lidstaten zelf verbeteren. De bedrijven zelf moeten hun ervaring en informatie met andere bedrijven uitwisselen, zodat er een klaardere kijk komt op het gebeuren. Voorts moeten onderzoekers en academici bestuderen wat de voordelen zijn van een deelname aan dergelijke informatieplatformen, evenals hoe in specifieke gevallen aanvallen werden voorkomen of verijdeld.

Het rapport zal verder worden voorgesteld op de jaarlijkse 'Summerschool' van Enisa.

Zowel overheden, industrie als onderzoekers moeten efficiënter informatie over cybersecurity uitwisselen. Dat stelt ENISA in een rapport. Het Europese informatiebeveiligingsagentschap roept in een nieuw rapport op tot meer en efficiëntere informatieuitwisseling tussen alle partijen die betrokken zijn bij de Critical Information Infrastructure Protection (CIIP). Het rapport, getiteld 'Incentives and berriers to information sharing', doet een rist aanbevelingen voor de betrokken partijen in de strijd om de economische infrastructuur van Europa te beveiligen tegen cyberaanvallen. Zo moeten overheden een informatie-uitwisselingplatform uitbouwen en moet ook de communicatie tussen de lidstaten zelf verbeteren. De bedrijven zelf moeten hun ervaring en informatie met andere bedrijven uitwisselen, zodat er een klaardere kijk komt op het gebeuren. Voorts moeten onderzoekers en academici bestuderen wat de voordelen zijn van een deelname aan dergelijke informatieplatformen, evenals hoe in specifieke gevallen aanvallen werden voorkomen of verijdeld. Het rapport zal verder worden voorgesteld op de jaarlijkse 'Summerschool' van Enisa.