Veel diensten die auteursrechtelijk beschermd materiaal aanbieden, zoals video- en muziekstreamingdiensten als Netflix of Spotify of digitale tv-abonnementen, zijn nu nog afgebakend per lidstaat. Het voorstel van de commissie moet daar een einde aan maken. Klanten die betalen voor een dienst moeten ook elders in Europa over de legale content kunnen beschikken. Een dienst in het buitenland afsluiten omdat het daar goedkoper is, mag echter niet.

Beperkingen roaming

Ook werden in het parlement nieuwe beperkingen aan de tarieven die telecomaanbieders elkaar rekenen voor roaming goedgekeurd. Dat wordt gezien als een noodzakelijke voorwaarde voor de afschaffing van de roamingtarieven. Vanaf 15 juni volgend jaar mag bellen, sms'en of internetten in de rest van Europa niet meer kosten dan in eigen land.

(ANP/WK)

Veel diensten die auteursrechtelijk beschermd materiaal aanbieden, zoals video- en muziekstreamingdiensten als Netflix of Spotify of digitale tv-abonnementen, zijn nu nog afgebakend per lidstaat. Het voorstel van de commissie moet daar een einde aan maken. Klanten die betalen voor een dienst moeten ook elders in Europa over de legale content kunnen beschikken. Een dienst in het buitenland afsluiten omdat het daar goedkoper is, mag echter niet.Beperkingen roamingOok werden in het parlement nieuwe beperkingen aan de tarieven die telecomaanbieders elkaar rekenen voor roaming goedgekeurd. Dat wordt gezien als een noodzakelijke voorwaarde voor de afschaffing van de roamingtarieven. Vanaf 15 juni volgend jaar mag bellen, sms'en of internetten in de rest van Europa niet meer kosten dan in eigen land.(ANP/WK)