Commissaris Margrethe Vestager, bevoegd voor mededinging, erkent in de korte mededeling het strategische belang van de storagesector en toont zich tevreden dat er een snelle goedkeuring kwam. De Commissie werkte voor het onderzoek nauw samen met de Amerikaanse evenknie, de Federal Trade Commission.

De Commissie ging na wat de effecten van de transactie zouden zijn op de markt voor 'external enterprise storage' oplossingen. De Commissie oordeelt nu dat het fusiebedrijf een eerder bescheiden marktaandeel in external enterprise storage systems heeft, waardoor de concurrentie niet in het gedrang komt. Gevestigde waarden als Hitachi, Hewlett Packard Enterprise, IBM, NetApp en eventuele nieuwe spelers op de markt kunnen Dell/EMC dus nog wel degelijk het vuur aan de schenen leggen.

Ook de mogelijke risico's rond de toegang tot VMware-software door concurrerende hardwareleveranciers werden bestudeerd. Volgens de Europese mededingingsauthoriteiten bestaan er nog voldoende alternatieven voor concurrerende leveranciers om virtualisatietechnologie aan te bieden, en er zijn nog partnerships lopende met concurrenten om toch VMware te blijven aanbieden. De Europese Commissie ziet dus geen redenen om een fusie tegen te houden. Met de deal is een bedrag gemoeid van 67 miljard dollar.

Commissaris Margrethe Vestager, bevoegd voor mededinging, erkent in de korte mededeling het strategische belang van de storagesector en toont zich tevreden dat er een snelle goedkeuring kwam. De Commissie werkte voor het onderzoek nauw samen met de Amerikaanse evenknie, de Federal Trade Commission.De Commissie ging na wat de effecten van de transactie zouden zijn op de markt voor 'external enterprise storage' oplossingen. De Commissie oordeelt nu dat het fusiebedrijf een eerder bescheiden marktaandeel in external enterprise storage systems heeft, waardoor de concurrentie niet in het gedrang komt. Gevestigde waarden als Hitachi, Hewlett Packard Enterprise, IBM, NetApp en eventuele nieuwe spelers op de markt kunnen Dell/EMC dus nog wel degelijk het vuur aan de schenen leggen. Ook de mogelijke risico's rond de toegang tot VMware-software door concurrerende hardwareleveranciers werden bestudeerd. Volgens de Europese mededingingsauthoriteiten bestaan er nog voldoende alternatieven voor concurrerende leveranciers om virtualisatietechnologie aan te bieden, en er zijn nog partnerships lopende met concurrenten om toch VMware te blijven aanbieden. De Europese Commissie ziet dus geen redenen om een fusie tegen te houden. Met de deal is een bedrag gemoeid van 67 miljard dollar.