European Datacomm, het satellietcommunicatiebedrijf uit Zwijndrecht, start een nieuw leven, zonder zware schuldenlast. Dat schrijft De Tijd.

Het 24 jaar oude European Datacomm is een van de Belgische pioniers in satellietcommunicatie. De onderneming is vooral actief in 'tracking and tracing' van voertuigen, maar heeft ook nog andere activiteiten zoals volgsystemen voor containers en klassieke satellietcommunicatie, bijvoorbeeld telefonie. Zo is het bedrijf een verdeler van de diensten van Iridium, de Amerikaanse uitbater van een netwerk van communicatiesatellieten.

Hoewel de eigenlijke werkmaatschappijen al meerdere jaren winst boeken, werd de financiële last onhoudbaar. De oude holding werd vorig jaar dan ook in stilte ontbonden en failliet verklaard. Mercator had zo'n 40 procent van die vennootschap in handen. Bill Herygers, de oprichter van European Datacomm en nog steeds de gedelegeerd bestuurder, zette een nieuwe holding op poten die de activiteiten voortzette. Hij en Hubert Libert, de gewezen financieel directeur van Mercator Verzekeringen en de vroegere topman van Immobiliën Hugo Ceusters, hebben meer dan 80 procent van de nieuwe holding in handen. Libert investeert overigens in eigen naam, weet De Tijd nog.

Volgens Herygers start European Datacomm door met slechts 1 miljoen euro schulden. Het bedrijf, dat vestigingen heeft in meerdere landen, haalt een omzet van 5 miljoen euro en heeft 26 mensen in dienst. Naar eigen zeggen telt het bedrijf zo'n 9.000 klanten, waaronder de VN, de NAVO, het Duitse en Belgische leger en een heleboel niet-gouvernementele organisaties.

European Datacomm, het satellietcommunicatiebedrijf uit Zwijndrecht, start een nieuw leven, zonder zware schuldenlast. Dat schrijft De Tijd. Het 24 jaar oude European Datacomm is een van de Belgische pioniers in satellietcommunicatie. De onderneming is vooral actief in 'tracking and tracing' van voertuigen, maar heeft ook nog andere activiteiten zoals volgsystemen voor containers en klassieke satellietcommunicatie, bijvoorbeeld telefonie. Zo is het bedrijf een verdeler van de diensten van Iridium, de Amerikaanse uitbater van een netwerk van communicatiesatellieten. Hoewel de eigenlijke werkmaatschappijen al meerdere jaren winst boeken, werd de financiële last onhoudbaar. De oude holding werd vorig jaar dan ook in stilte ontbonden en failliet verklaard. Mercator had zo'n 40 procent van die vennootschap in handen. Bill Herygers, de oprichter van European Datacomm en nog steeds de gedelegeerd bestuurder, zette een nieuwe holding op poten die de activiteiten voortzette. Hij en Hubert Libert, de gewezen financieel directeur van Mercator Verzekeringen en de vroegere topman van Immobiliën Hugo Ceusters, hebben meer dan 80 procent van de nieuwe holding in handen. Libert investeert overigens in eigen naam, weet De Tijd nog. Volgens Herygers start European Datacomm door met slechts 1 miljoen euro schulden. Het bedrijf, dat vestigingen heeft in meerdere landen, haalt een omzet van 5 miljoen euro en heeft 26 mensen in dienst. Naar eigen zeggen telt het bedrijf zo'n 9.000 klanten, waaronder de VN, de NAVO, het Duitse en Belgische leger en een heleboel niet-gouvernementele organisaties.