Europa kent ruim 500.000 euro toe aan Cipal om een e-governmentplatform te lanceren voor de provincie Antwerpen en om de communicatie tussen de bedrijven en de overheid te bevorderen.

Het geld is afkomstig van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het e-government platform IRIS zal voor de bedrijven in de 70 steden en gemeenten van de provincie Antwerpen een betere en vlottere dienstverlening garanderen. Daarmee speelt het project in op de nood aan e-government in Vlaanderen. IRIS vindt haar oorsprong in het ontbreken van volledige, actuele en gemakkelijk toegankelijke bedrijvendata in Vlaanderen.

Met IRIS wil Cipal, op schaal van de provincie Antwerpen, de bedrijfsgegevens uit het Verrijkte Kruispunt voor Ondernemingen (VKBO) uitzuiveren, vervolledigen, actualiseren én ontsluiten naar meer dan 140.000 bedrijven en zeventig lokale besturen. Dat bevordert de interactie tussen bedrijven en overheden. Enerzijds kan het lokale bestuur een betere dienstverlening garanderen en gericht informatie toesturen aan bedrijven, anderzijds zal het voor bedrijven mogelijk zijn om hun overheidsadministratie via de applicatie te regelen.

Bron: Belga

Europa kent ruim 500.000 euro toe aan Cipal om een e-governmentplatform te lanceren voor de provincie Antwerpen en om de communicatie tussen de bedrijven en de overheid te bevorderen. Het geld is afkomstig van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het e-government platform IRIS zal voor de bedrijven in de 70 steden en gemeenten van de provincie Antwerpen een betere en vlottere dienstverlening garanderen. Daarmee speelt het project in op de nood aan e-government in Vlaanderen. IRIS vindt haar oorsprong in het ontbreken van volledige, actuele en gemakkelijk toegankelijke bedrijvendata in Vlaanderen. Met IRIS wil Cipal, op schaal van de provincie Antwerpen, de bedrijfsgegevens uit het Verrijkte Kruispunt voor Ondernemingen (VKBO) uitzuiveren, vervolledigen, actualiseren én ontsluiten naar meer dan 140.000 bedrijven en zeventig lokale besturen. Dat bevordert de interactie tussen bedrijven en overheden. Enerzijds kan het lokale bestuur een betere dienstverlening garanderen en gericht informatie toesturen aan bedrijven, anderzijds zal het voor bedrijven mogelijk zijn om hun overheidsadministratie via de applicatie te regelen. Bron: Belga