De Europese Commissie gaat ermee akkoord dat telecombedrijf Belgacom alleenzeggenschap verkrijgt over BICS, de aanbieder van internationale carrierdiensten. BICS neemt op zijn beurt de internationale carrierdivisie van het Zuid-Afrikaanse MTN over.

De Commissie oordeelde dat de transacties de concurrentie niet verstoren omdat het marktaandeel van BICS op de internationale markt voor wholesale telecomdiensten zeer klein is. Ook de overname van de divisie van MTN stelt volgens het dagelijks bestuur van de Europese Unie geen concurrentieproblemen.

BICS staat momenteel onder de gezamenlijke zeggenschap van Belgacom en het Zwitserse Swisscom, maar komt nu volledig onder controle van Belgacom. BICS verwerft vervolgens de activititeiten van MTN op het gebied van internationale wholesalediensten. Swisscom en MTN behouden een minderheidsbelang in BICS.

Bron: Belga

De Europese Commissie gaat ermee akkoord dat telecombedrijf Belgacom alleenzeggenschap verkrijgt over BICS, de aanbieder van internationale carrierdiensten. BICS neemt op zijn beurt de internationale carrierdivisie van het Zuid-Afrikaanse MTN over. De Commissie oordeelde dat de transacties de concurrentie niet verstoren omdat het marktaandeel van BICS op de internationale markt voor wholesale telecomdiensten zeer klein is. Ook de overname van de divisie van MTN stelt volgens het dagelijks bestuur van de Europese Unie geen concurrentieproblemen. BICS staat momenteel onder de gezamenlijke zeggenschap van Belgacom en het Zwitserse Swisscom, maar komt nu volledig onder controle van Belgacom. BICS verwerft vervolgens de activititeiten van MTN op het gebied van internationale wholesalediensten. Swisscom en MTN behouden een minderheidsbelang in BICS. Bron: Belga