Computerbouwer Packard Bell mag worden overgenomen door Acer, zo zegt de Europese Commissie. Acer kreeg het voorkooprecht op Packard Bell in handen via de overname van het Amerikaanse pc-bedrijf Gateway.

"De transactie zal de daadwerkelijke mededinging binnen de Europese Economische Ruimte (EER) niet significant belemmeren", klinkt het bij de Europese Commissie. "Het onderzoek van de Commissie leerde dat de geplande concentratie horizontale overlappingen zou opleveren voor desktops en laptops, voor thuis en voor op kantoor, en dit zowel op EER-niveau als op het nationale niveau. Toch zou er ook na de concentratie op alle segmenten van de pc-markt concurrentie blijven bestaan, met gevestigde alternatieve leveranciers zoals Hewlett-Packard, Dell, Fujitsu-Siemens, Toshiba, Sony en Lenovo."

Gateway kreeg eind augustus een overnamebod van 710 miljoen dollar van het Taiwanese Acer. Dat had Acer goed bekeken, want met de overname van pc-fabrikant Gateway zou het onrechtstreeks ook Packard Bell kunnen in huis halen. De firma NEC verkocht namelijk vorig jaar zijn aandelen van PB Holding Company, het moederbedrijf van Packard Bell, aan de zakenman John Hui. Hui is de vroegere eigenaar van eMachines, dat al een tijdlang onderdeel is van Gateway.

Financiële details werden niet officieel bekendgemaakt, maar de Financial Times vernam dat de overname van Packard Bell aan Acer nog geen 100 miljoen dollar zou kosten.

Computerbouwer Packard Bell mag worden overgenomen door Acer, zo zegt de Europese Commissie. Acer kreeg het voorkooprecht op Packard Bell in handen via de overname van het Amerikaanse pc-bedrijf Gateway. "De transactie zal de daadwerkelijke mededinging binnen de Europese Economische Ruimte (EER) niet significant belemmeren", klinkt het bij de Europese Commissie. "Het onderzoek van de Commissie leerde dat de geplande concentratie horizontale overlappingen zou opleveren voor desktops en laptops, voor thuis en voor op kantoor, en dit zowel op EER-niveau als op het nationale niveau. Toch zou er ook na de concentratie op alle segmenten van de pc-markt concurrentie blijven bestaan, met gevestigde alternatieve leveranciers zoals Hewlett-Packard, Dell, Fujitsu-Siemens, Toshiba, Sony en Lenovo." Gateway kreeg eind augustus een overnamebod van 710 miljoen dollar van het Taiwanese Acer. Dat had Acer goed bekeken, want met de overname van pc-fabrikant Gateway zou het onrechtstreeks ook Packard Bell kunnen in huis halen. De firma NEC verkocht namelijk vorig jaar zijn aandelen van PB Holding Company, het moederbedrijf van Packard Bell, aan de zakenman John Hui. Hui is de vroegere eigenaar van eMachines, dat al een tijdlang onderdeel is van Gateway. Financiële details werden niet officieel bekendgemaakt, maar de Financial Times vernam dat de overname van Packard Bell aan Acer nog geen 100 miljoen dollar zou kosten.