De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor de overname van de online telefoondienst Skype door computergigant Microsoft. Volgens de Commissie zal de deal de concurrentie op de Europese markt niet verstoren.

Op de consumentenmarkt bestaan overlappingen tussen beide bedrijven op het domein van videocommunicatie, waar Microsoft actief is via Windows Live Messenger. Maar de Commissie meent dat op deze groeimarkt voldoende spelers actief zijn, zoals Google.

Op het domein van bedrijfscommunicatie heeft Skype slechts een beperkte aanwezigheid en concurreert de online telefoondienst volgens de Commissie niet rechtstreeks met het Microsoft-product Lync.

Microsoft neemt Skype over voor 8,5 miljard dollar (5,9 miljard euro) cash. Daarbij zijn ook de schulden inbegrepen, zo'n 775 miljoen dollar. Skype, dat nog geen tien jaar bestaat, wisselt zo voor de derde keer van eigenaar.

Bron: Belga

De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor de overname van de online telefoondienst Skype door computergigant Microsoft. Volgens de Commissie zal de deal de concurrentie op de Europese markt niet verstoren. Op de consumentenmarkt bestaan overlappingen tussen beide bedrijven op het domein van videocommunicatie, waar Microsoft actief is via Windows Live Messenger. Maar de Commissie meent dat op deze groeimarkt voldoende spelers actief zijn, zoals Google. Op het domein van bedrijfscommunicatie heeft Skype slechts een beperkte aanwezigheid en concurreert de online telefoondienst volgens de Commissie niet rechtstreeks met het Microsoft-product Lync. Microsoft neemt Skype over voor 8,5 miljard dollar (5,9 miljard euro) cash. Daarbij zijn ook de schulden inbegrepen, zo'n 775 miljoen dollar. Skype, dat nog geen tien jaar bestaat, wisselt zo voor de derde keer van eigenaar. Bron: Belga