De overstap begon al in 2013 toen de eerste 750 videotelefoons werden geplaatst. Sinds deze zomer is de uitrol volledig rond. Tegelijk gebruikt het Hof ook de telefonieserver Unified Communications Manager waardoor gebruikers kunnen chatten, aan online conferencing doen of hun beschikbaarheid aangeven.

Ongeveer 1000 van de 3200 toestellen zijn uitgerust met video. Op termijn zal het Europees Hof van Justitie ook met WebEx (videovergaderingen) beginnen en gebruikt het op de Kirchberg-site Cisco Jabber om oproepen vlot naar smartphones of andere vaste nummers door te schakelen.

De installatie van de nieuwe toestellen gebeurde door Dimension Data en paste in het al bestaande raamcontract voor netwerk- en telecommunicatiediensten. Na een consultancyronde kwam Cisco als beste uit de bus.

De overstap begon al in 2013 toen de eerste 750 videotelefoons werden geplaatst. Sinds deze zomer is de uitrol volledig rond. Tegelijk gebruikt het Hof ook de telefonieserver Unified Communications Manager waardoor gebruikers kunnen chatten, aan online conferencing doen of hun beschikbaarheid aangeven.Ongeveer 1000 van de 3200 toestellen zijn uitgerust met video. Op termijn zal het Europees Hof van Justitie ook met WebEx (videovergaderingen) beginnen en gebruikt het op de Kirchberg-site Cisco Jabber om oproepen vlot naar smartphones of andere vaste nummers door te schakelen.De installatie van de nieuwe toestellen gebeurde door Dimension Data en paste in het al bestaande raamcontract voor netwerk- en telecommunicatiediensten. Na een consultancyronde kwam Cisco als beste uit de bus.