Het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie heeft opnieuw Belgacom geselecteerd voor het raamcontract voor de levering van de netwerkinfrastructuur tussen de verschillende Europese instellingen en gebouwen. Het zogenaamde 'Carrier Services Infrastructure'-contract is goed voor 98,4 miljoen euro over 8 jaar (4 + 2 + 2). Veel concurrentie kreeg Belgacom niet om het contract in huis te houden: er was maar één kandidaat. Het bedrijf won 10 jaar geleden het vorige raamcontract ook al, dat aanvankelijk 60 miljoen euro bedroeg maar in 2009 verhoogd werd met nog eens 30 miljoen euro.

Binnen de overeenkomst moet de telecomreus instaan voor de alles samen honderden ethernet-, fibre channel-, E1 telefonie- en pdh-verbindingen tussen de verschillende Europese gebouwen in België en Luxemburg. Het gaat om een raamcontract, dus de Commissie waarschuwt dat de eisen gevoelig zouden kunnen wijzigen doorheen de jaren (vb. verandering in locatie en het aantal gebouwen, integratie van ip-telefonie, groei in bandbreedte, ...). Daarbovenop moet Belgacom het directoraat-generaal Informatica advies geven op vlak van netwerken en telecom.

Belgacom is stilaan alomtegenwoordig bij de Europese Commissie. Niet alleen zorgt het bedrijf voor de netwerkverbindingen tussen de Europese gebouwen, het staat ook in voor de vaste telefonie (55 miljoen euro over 7 jaar, samen met EPT) en voor de mobiele telefonie (36,5 miljoen euro over 4 jaar, samen met EPT, LuxGSM en Econocom). Samen met Dimension Data won Belgacom vorig jaar ook het Nestor II-raamcontract voor opslaginfrastructuur en -software (353 miljoen euro over maximum 10 jaar).

Het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie heeft opnieuw Belgacom geselecteerd voor het raamcontract voor de levering van de netwerkinfrastructuur tussen de verschillende Europese instellingen en gebouwen. Het zogenaamde 'Carrier Services Infrastructure'-contract is goed voor 98,4 miljoen euro over 8 jaar (4 + 2 + 2). Veel concurrentie kreeg Belgacom niet om het contract in huis te houden: er was maar één kandidaat. Het bedrijf won 10 jaar geleden het vorige raamcontract ook al, dat aanvankelijk 60 miljoen euro bedroeg maar in 2009 verhoogd werd met nog eens 30 miljoen euro. Binnen de overeenkomst moet de telecomreus instaan voor de alles samen honderden ethernet-, fibre channel-, E1 telefonie- en pdh-verbindingen tussen de verschillende Europese gebouwen in België en Luxemburg. Het gaat om een raamcontract, dus de Commissie waarschuwt dat de eisen gevoelig zouden kunnen wijzigen doorheen de jaren (vb. verandering in locatie en het aantal gebouwen, integratie van ip-telefonie, groei in bandbreedte, ...). Daarbovenop moet Belgacom het directoraat-generaal Informatica advies geven op vlak van netwerken en telecom. Belgacom is stilaan alomtegenwoordig bij de Europese Commissie. Niet alleen zorgt het bedrijf voor de netwerkverbindingen tussen de Europese gebouwen, het staat ook in voor de vaste telefonie (55 miljoen euro over 7 jaar, samen met EPT) en voor de mobiele telefonie (36,5 miljoen euro over 4 jaar, samen met EPT, LuxGSM en Econocom). Samen met Dimension Data won Belgacom vorig jaar ook het Nestor II-raamcontract voor opslaginfrastructuur en -software (353 miljoen euro over maximum 10 jaar).