Het consortium B-Trust (Bull, Unisys, TCS) heeft het grootschalige raamcontract rond 'managed services provisioning' (MSP) in de wacht gesleept. Er was wel een passage langs de rechter voor nodig.

De opdracht voor MSP is goed voor 70 miljoen euro over 5 jaar (met een mogelijke verlenging van 2 jaar). "Het is wel een raamovereenkomst", zegt Saskia Van Uffelen, ceo van Bull Belux. "Het is dus nog afwachten hoeveel contracten er effectief zullen uit voortvloeien." Voor Bull is het naast een deal bij het Directoraat-generaal Belastingen en douane-unie (Taxud) een van de belangrijkste Europese contracten.

Nochtans heeft het wat voeten in de aarde gehad. In 2007 besloot de Europese Commissie het MSP-contract niet te gunnen, ondanks een geldige offerte van het B-Trust-consortium. De Commissie stelde destijds dat bepaalde prijzen in de offerte van B-Trust abnormaal laag waren en dat de offerte niet voldeed aan relevante wettelijke bepalingen.

Maar vorig jaar oordeelde de rechter dat de Commissie die offerte onterecht afwees, onder meer omdat ze niet voldaan heeft aan de motiveringsplicht, omdat ze de rechtvaardigingen van het consortium onvoldoende onderzocht heeft, en omdat het besluit bij de Commissie niet door de juiste persoon genomen was.

RechtzettingHet consortium B-Trust vraagt DataNews de volgende rechtzetting te publiceren naar aanleiding van het artikel over het Europese MSP-contract verschenen op 17 februari 2009:"Het consortium B-Trust heeft in augustus 2008 beroep aangetekend tegen de beslissing van de Commissie in mei 2008 om het MSP-contract niet te gunnen in het kader van een voorafgaande procedure. Noch in 2008, noch in 2009 is er een rechterlijke beslissing genomen in het kader van dit beroep.In geen enkel geval heeft dit beroep een impact gehad, positief of negatief, op de beoordeling van de offertes van de concurrentie.Het artikel verwijst naar een onbestaande rechterlijke beslissing betreffende dit beroep. Het feit dat deze beslissing nodig was voor de toewijzing van het MSP-contract aan het consortium strookt dan ook niet met de waarheid en tast de integriteit van B-Trust alsook van de Commissie aan."

Het consortium B-Trust (Bull, Unisys, TCS) heeft het grootschalige raamcontract rond 'managed services provisioning' (MSP) in de wacht gesleept. Er was wel een passage langs de rechter voor nodig. De opdracht voor MSP is goed voor 70 miljoen euro over 5 jaar (met een mogelijke verlenging van 2 jaar). "Het is wel een raamovereenkomst", zegt Saskia Van Uffelen, ceo van Bull Belux. "Het is dus nog afwachten hoeveel contracten er effectief zullen uit voortvloeien." Voor Bull is het naast een deal bij het Directoraat-generaal Belastingen en douane-unie (Taxud) een van de belangrijkste Europese contracten. Nochtans heeft het wat voeten in de aarde gehad. In 2007 besloot de Europese Commissie het MSP-contract niet te gunnen, ondanks een geldige offerte van het B-Trust-consortium. De Commissie stelde destijds dat bepaalde prijzen in de offerte van B-Trust abnormaal laag waren en dat de offerte niet voldeed aan relevante wettelijke bepalingen. Maar vorig jaar oordeelde de rechter dat de Commissie die offerte onterecht afwees, onder meer omdat ze niet voldaan heeft aan de motiveringsplicht, omdat ze de rechtvaardigingen van het consortium onvoldoende onderzocht heeft, en omdat het besluit bij de Commissie niet door de juiste persoon genomen was. RechtzettingHet consortium B-Trust vraagt DataNews de volgende rechtzetting te publiceren naar aanleiding van het artikel over het Europese MSP-contract verschenen op 17 februari 2009:"Het consortium B-Trust heeft in augustus 2008 beroep aangetekend tegen de beslissing van de Commissie in mei 2008 om het MSP-contract niet te gunnen in het kader van een voorafgaande procedure. Noch in 2008, noch in 2009 is er een rechterlijke beslissing genomen in het kader van dit beroep.In geen enkel geval heeft dit beroep een impact gehad, positief of negatief, op de beoordeling van de offertes van de concurrentie.Het artikel verwijst naar een onbestaande rechterlijke beslissing betreffende dit beroep. Het feit dat deze beslissing nodig was voor de toewijzing van het MSP-contract aan het consortium strookt dan ook niet met de waarheid en tast de integriteit van B-Trust alsook van de Commissie aan."