Het totaal aantal gebruikers ligt volgens Brussel nog hoger. Zo hebben alle nieuwe auto's in Europa een eCall-systeem. Bij een ongeluk waarschuwt dat systeem automatisch de hulpdiensten. Die weten dankzij Galileo precies waar de auto is.

Voor Galileo draaien enkele tientallen satellieten in een baan rond de aarde. Op het project is echter veel kritiek. Het kost ruim 4 miljard euro om alle satellieten te bouwen en in een baan rond de aarde te brengen. Daarna kost de exploitatie ongeveer 800 miljoen euro per jaar. Tegenstanders vinden dat een verspilling van belastinggeld.

Het totaal aantal gebruikers ligt volgens Brussel nog hoger. Zo hebben alle nieuwe auto's in Europa een eCall-systeem. Bij een ongeluk waarschuwt dat systeem automatisch de hulpdiensten. Die weten dankzij Galileo precies waar de auto is.Voor Galileo draaien enkele tientallen satellieten in een baan rond de aarde. Op het project is echter veel kritiek. Het kost ruim 4 miljard euro om alle satellieten te bouwen en in een baan rond de aarde te brengen. Daarna kost de exploitatie ongeveer 800 miljoen euro per jaar. Tegenstanders vinden dat een verspilling van belastinggeld.