Het Europees Parlement in Straatsburg is het slachtoffer geworden van een hacking. Daarbij zouden de gebruikersnamen en wachtwoorden van 14 niet nader genoemde parlementariërs gestolen zijn. Dat meldt technologiesite ZDNet.

Netwerk van het parlement niet veilig Het Duitse Der Spiegel vermoedt dat de dader 'Media Part' is, de schuilnaam van een hacker met "weinig technische know-how", die wilde aantonen dat het netwerk van het parlement onvoldoende veilig is.

Een technisch medewerker van het parlement acht de kans bestaande dat de hacker vanuit Straatsburg zelf opereerde.

WiFi afgesloten De IT-afdeling van het Europees Parlement heeft meteen na de digitale inbraak het WiFi-netwerk van het parlement afgesloten, en de parlementsleden aangeraden hun e-mailadressen en wachtwoorden te veranderen.

Het Europees Parlement in Straatsburg is het slachtoffer geworden van een hacking. Daarbij zouden de gebruikersnamen en wachtwoorden van 14 niet nader genoemde parlementariërs gestolen zijn. Dat meldt technologiesite ZDNet. Netwerk van het parlement niet veilig Het Duitse Der Spiegel vermoedt dat de dader 'Media Part' is, de schuilnaam van een hacker met "weinig technische know-how", die wilde aantonen dat het netwerk van het parlement onvoldoende veilig is. Een technisch medewerker van het parlement acht de kans bestaande dat de hacker vanuit Straatsburg zelf opereerde. WiFi afgesloten De IT-afdeling van het Europees Parlement heeft meteen na de digitale inbraak het WiFi-netwerk van het parlement afgesloten, en de parlementsleden aangeraden hun e-mailadressen en wachtwoorden te veranderen.