Het Europees Parlement test de Office Communications-oplossing van Microsoft uit. Daardoor loopt de uitrol van het ip-telefoniesysteem van Cisco wat vertraging op.

Damovo spint daar garen bij want het heeft zopas zijn onderhoudscontract met minstens drie jaar verlengd. Damovo was tien jaar lang huisleverancier met de MD110 telefonie-oplossing van Ericsson.

In de lente van 2007 raakte bekend dat Dimension Data bij het Europees Parlement een vijfjarencontract had binnengehaald voor een waarde van in totaal 25 miljoen euro. Het gaat onder meer om netwerk- en ip-telinfrastructuur van Cisco in Brussel, Luxemburg en Straatsburg. Het Europees Parlement telt in totaal zo'n 8.000 medewerkers. Zowat twee derden daarvan is al uitgerust met Cisco-toestellen. Voor de parlementsleden zelf wordt echter een unified communications-oplossing voorzien. Die komt er onder impuls van de nieuwe Deense it-directeur Steen Eilertsen. Microsoft Office Communications, kortweg MOC, wordt vandaag uitvoerig getest.

Hoeveel tijd dat in beslag neemt, is niet duidelijk, want het Europees Parlement gaat niet over één nacht ijs. Zo is de Catalyst-switch van Cisco vier maanden lang getest. Omdat het Parlement in een Microsoft-omgeving draait zou het aangewezen zijn dat ook de MOC-oplossing geïntegreerd wordt. Cisco heeft een eigen unified Communications-product, maar heeft voor het Europees Parlement toch een akkoord met Microsoft getekend.

Het Europees Parlement test de Office Communications-oplossing van Microsoft uit. Daardoor loopt de uitrol van het ip-telefoniesysteem van Cisco wat vertraging op. Damovo spint daar garen bij want het heeft zopas zijn onderhoudscontract met minstens drie jaar verlengd. Damovo was tien jaar lang huisleverancier met de MD110 telefonie-oplossing van Ericsson. In de lente van 2007 raakte bekend dat Dimension Data bij het Europees Parlement een vijfjarencontract had binnengehaald voor een waarde van in totaal 25 miljoen euro. Het gaat onder meer om netwerk- en ip-telinfrastructuur van Cisco in Brussel, Luxemburg en Straatsburg. Het Europees Parlement telt in totaal zo'n 8.000 medewerkers. Zowat twee derden daarvan is al uitgerust met Cisco-toestellen. Voor de parlementsleden zelf wordt echter een unified communications-oplossing voorzien. Die komt er onder impuls van de nieuwe Deense it-directeur Steen Eilertsen. Microsoft Office Communications, kortweg MOC, wordt vandaag uitvoerig getest. Hoeveel tijd dat in beslag neemt, is niet duidelijk, want het Europees Parlement gaat niet over één nacht ijs. Zo is de Catalyst-switch van Cisco vier maanden lang getest. Omdat het Parlement in een Microsoft-omgeving draait zou het aangewezen zijn dat ook de MOC-oplossing geïntegreerd wordt. Cisco heeft een eigen unified Communications-product, maar heeft voor het Europees Parlement toch een akkoord met Microsoft getekend.