De Europese Commissie lanceerde op15 juni het digitale platform Re-open EU, met actuele informatie per lidstaat over zaken als mondkapjes, reisbeperkingen, grenscontroles, toeristische diensten en de regels in het openbaar vervoer. De info is beschikbaar in 24 talen, en dat zowel via een website als een mobiele app.

Waardebonnen kopen

De applicatie biedt tevens informatie over de openingstijden van restaurants, cafés, stranden, musea en andere culturele instellingen. Verder zijn actuele regels te vinden over bijvoorbeeld de specifieke afstandsregels in een land, om gezondheidsrisico's te vermijden. Het platform geeft ook informatie over vouchers. Mensen kunnen hotels of restaurants steunen door waardebonnen te kopen voor een verblijf of maaltijd zodra ze weer opengaan.

'Na weken gesloten te zijn, gaan de binnengrenzen van de EU weer open. Reizigers zullen op Re-open EU gemakkelijk informatie terugvinden die hen zal helpen hun reizen met vertrouwen te plannen', aldus Thierry Breton, EU-commissaris voor de Interne Markt.

De Europese site is gebaseerd op informatie die de lidstaten aanleveren. Veel landen hebben ook een eigen app of website voor reisinformatie in het buitenland.

De Europese Commissie lanceerde op15 juni het digitale platform Re-open EU, met actuele informatie per lidstaat over zaken als mondkapjes, reisbeperkingen, grenscontroles, toeristische diensten en de regels in het openbaar vervoer. De info is beschikbaar in 24 talen, en dat zowel via een website als een mobiele app.De applicatie biedt tevens informatie over de openingstijden van restaurants, cafés, stranden, musea en andere culturele instellingen. Verder zijn actuele regels te vinden over bijvoorbeeld de specifieke afstandsregels in een land, om gezondheidsrisico's te vermijden. Het platform geeft ook informatie over vouchers. Mensen kunnen hotels of restaurants steunen door waardebonnen te kopen voor een verblijf of maaltijd zodra ze weer opengaan.'Na weken gesloten te zijn, gaan de binnengrenzen van de EU weer open. Reizigers zullen op Re-open EU gemakkelijk informatie terugvinden die hen zal helpen hun reizen met vertrouwen te plannen', aldus Thierry Breton, EU-commissaris voor de Interne Markt.De Europese site is gebaseerd op informatie die de lidstaten aanleveren. Veel landen hebben ook een eigen app of website voor reisinformatie in het buitenland.