PayFair, de nieuwe Europese betaalkaart die ontwikkeld werd door het Belgische bedrijf European Payment Solutions (EPS), wordt volgend jaar ook in Duitsland gelanceerd.

PayFair heeft er al een proefproject opzitten in de Colruyt-vestiging van Sint-Genesius-Rode, en maakt zich sterk dat er meer Belgische winkels zullen volgen voor het einde van het jaar. Na de uitrol in Duitsland, moeten Frankrijk en Nederland aan de beurt komen.

Met PayFair is er een derde betaalkaart op de Belgische markt die voldoet aan de nieuwe Europese normen. Het bedrijf gaat daarmee de concurrentie aan met V-Pay van Visa, en Maestro van MasterCard.

De nieuwe betaalkaart is conform de SEPA-eisen (Single European Payments Area), die ten laatste tegen eind 2010 moeten leiden tot een uniform elektronisch betaalverkeer in Europa. Nationale betaalkaarten, zoals Bancontact/MisterCash in België, zullen op termijn vervangen worden.

Distributiefederatie Fedis noemt -onder het devies hoe meer concurrentie, hoe beter- de komst van de nieuwe speler een goede zaak. "Fedis juicht alle initiatieven en ontwikkelingen toe, die kunnen leiden tot een betere kwaliteit en goedkopere prijzen voor de elektronische betalingen", reageert gedelegeerd bestuurder Dominique Michel in een communiqué.

"Het SEPA-project is enkel en alleen zinvol als het Europese systemen oplevert die minstens even performant en efficiënt zijn en zeker niet duurder dan het huidige Bancontact/MisterCash-schema", besluit hij.

PayFair, de nieuwe Europese betaalkaart die ontwikkeld werd door het Belgische bedrijf European Payment Solutions (EPS), wordt volgend jaar ook in Duitsland gelanceerd. PayFair heeft er al een proefproject opzitten in de Colruyt-vestiging van Sint-Genesius-Rode, en maakt zich sterk dat er meer Belgische winkels zullen volgen voor het einde van het jaar. Na de uitrol in Duitsland, moeten Frankrijk en Nederland aan de beurt komen. Met PayFair is er een derde betaalkaart op de Belgische markt die voldoet aan de nieuwe Europese normen. Het bedrijf gaat daarmee de concurrentie aan met V-Pay van Visa, en Maestro van MasterCard. De nieuwe betaalkaart is conform de SEPA-eisen (Single European Payments Area), die ten laatste tegen eind 2010 moeten leiden tot een uniform elektronisch betaalverkeer in Europa. Nationale betaalkaarten, zoals Bancontact/MisterCash in België, zullen op termijn vervangen worden. Distributiefederatie Fedis noemt -onder het devies hoe meer concurrentie, hoe beter- de komst van de nieuwe speler een goede zaak. "Fedis juicht alle initiatieven en ontwikkelingen toe, die kunnen leiden tot een betere kwaliteit en goedkopere prijzen voor de elektronische betalingen", reageert gedelegeerd bestuurder Dominique Michel in een communiqué. "Het SEPA-project is enkel en alleen zinvol als het Europese systemen oplevert die minstens even performant en efficiënt zijn en zeker niet duurder dan het huidige Bancontact/MisterCash-schema", besluit hij.