De Europese Commissie heeft SAP een omvangrijk raamcontract gegund rond Business Objects-software.

Het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie verwacht van SAP in het bijzonder de levering van productlicenties voor het business intelligence-pakket Business Objects. Ook moet SAP instaan voor adviesdiensten rond de installatie en extra ontwikkelingstaken voor de inpassing van de software binnen de omgeving van de Europese Commissie, moet het de lokale operationele teams ondersteunen en specifieke opleidingen bieden rond Business Objects.

Het driejarige contract is goed voor 3,14 miljoen euro per jaar. SAP werd door de Europese Commissie zelf gevraagd binnen een zogenaamde 'onderhandelingsprocedure zonder oproep tot mededinging', zonder tegenkandidaten dus. De Commissie kan dat onder meer doen als dat gemotiveerd wordt door 'technische redenen', zoals dat in dit contract het geval was.

De Europese Commissie heeft SAP een omvangrijk raamcontract gegund rond Business Objects-software. Het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie verwacht van SAP in het bijzonder de levering van productlicenties voor het business intelligence-pakket Business Objects. Ook moet SAP instaan voor adviesdiensten rond de installatie en extra ontwikkelingstaken voor de inpassing van de software binnen de omgeving van de Europese Commissie, moet het de lokale operationele teams ondersteunen en specifieke opleidingen bieden rond Business Objects. Het driejarige contract is goed voor 3,14 miljoen euro per jaar. SAP werd door de Europese Commissie zelf gevraagd binnen een zogenaamde 'onderhandelingsprocedure zonder oproep tot mededinging', zonder tegenkandidaten dus. De Commissie kan dat onder meer doen als dat gemotiveerd wordt door 'technische redenen', zoals dat in dit contract het geval was.