Fujitsu Siemens heeft een opdracht ter waarde van bijna 50 miljoen euro gewonnen bij het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie. Het gaat om de verkoop van Microsoft-producten en licenties.

De Europese Commissie mag dan wel strijden tegen de oneerlijke concurrentie waaraan bedrijven als Microsoft zich soms bezondigen, de instelling is zelf een grote afnemer van de software van de Amerikaanse reus. De Europese Commissie was op zoek naar een raamovereenkomst met 1 bedrijf dat als enige tussenpersoon zou dienen voor de aankoop van Microsoft-software en -licenties.

Fujitsu-Siemens Belux haalde de opdracht binnen, goed voor een geraamde waarde van 48,9 miljoen euro. De leveringen zouden vooral in Brussel en Luxemburg plaatsvinden. Het contract loopt over 2 jaar, met 2 mogelijke verlengingen van telkens 1 jaar.

In 2006 kocht de Europese Commissie voor 3,7 miljoen euro aan Microsoft-producten. Het directoraat-generaal Informatica ziet dat aantal in de komende jaren zeker stijgen.

Fujitsu Siemens heeft een opdracht ter waarde van bijna 50 miljoen euro gewonnen bij het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie. Het gaat om de verkoop van Microsoft-producten en licenties. De Europese Commissie mag dan wel strijden tegen de oneerlijke concurrentie waaraan bedrijven als Microsoft zich soms bezondigen, de instelling is zelf een grote afnemer van de software van de Amerikaanse reus. De Europese Commissie was op zoek naar een raamovereenkomst met 1 bedrijf dat als enige tussenpersoon zou dienen voor de aankoop van Microsoft-software en -licenties. Fujitsu-Siemens Belux haalde de opdracht binnen, goed voor een geraamde waarde van 48,9 miljoen euro. De leveringen zouden vooral in Brussel en Luxemburg plaatsvinden. Het contract loopt over 2 jaar, met 2 mogelijke verlengingen van telkens 1 jaar. In 2006 kocht de Europese Commissie voor 3,7 miljoen euro aan Microsoft-producten. Het directoraat-generaal Informatica ziet dat aantal in de komende jaren zeker stijgen.