De Europese Commissie onderzoekt het nut van een systeem dat bedrijven in staat stelt om in alle lidstaten van de Europese Unie hetzelfde telefoonnummer te gebruiken.

Er bestaat momenteel geen Europees telefoonnummer beschikbaar is voor bedrijven die ook buiten de grenzen beschikbaar willen zijn. In elke lidstaat waar ze actief zijn moeten ondernemingen hun toevlucht zoeken tot nationale nummers, of tot zakelijke nummers (zoals 0800-nummers) die vaak evenmin bereikbaar zijn vanuit andere lidstaten.

Volgens eurocommissaris Kroes zou een Europees telefoonnummer bedrijven helpen om makkelijker te verkopen in het buitenland en zou het de toegang tot klantendiensten vergemakkelijken. De Commissie ontwaart alvast twee mogelijkheden: de invoering van een kort nummer (bijvoorbeeld beginnend met 115) dat voor bedrijven kan worden gereserveerd, of de invoering van een toegangscode voor Europees telefoonverkeer (+3883).

De Nederlandse eurocommissaris wil van bedrijven, consumenten, overheden en telecomoperatoren vernemen of ook zij voordeel zien in Europese zakelijke telefoonnummers. Ze lanceerde maandag een raadpleging die tot eind februari 2011 loopt. Nadien volgt mogelijk een voorstel voor de invoering van dergelijke nummers.

Bron: Belga

De Europese Commissie onderzoekt het nut van een systeem dat bedrijven in staat stelt om in alle lidstaten van de Europese Unie hetzelfde telefoonnummer te gebruiken. Er bestaat momenteel geen Europees telefoonnummer beschikbaar is voor bedrijven die ook buiten de grenzen beschikbaar willen zijn. In elke lidstaat waar ze actief zijn moeten ondernemingen hun toevlucht zoeken tot nationale nummers, of tot zakelijke nummers (zoals 0800-nummers) die vaak evenmin bereikbaar zijn vanuit andere lidstaten. Volgens eurocommissaris Kroes zou een Europees telefoonnummer bedrijven helpen om makkelijker te verkopen in het buitenland en zou het de toegang tot klantendiensten vergemakkelijken. De Commissie ontwaart alvast twee mogelijkheden: de invoering van een kort nummer (bijvoorbeeld beginnend met 115) dat voor bedrijven kan worden gereserveerd, of de invoering van een toegangscode voor Europees telefoonverkeer (+3883). De Nederlandse eurocommissaris wil van bedrijven, consumenten, overheden en telecomoperatoren vernemen of ook zij voordeel zien in Europese zakelijke telefoonnummers. Ze lanceerde maandag een raadpleging die tot eind februari 2011 loopt. Nadien volgt mogelijk een voorstel voor de invoering van dergelijke nummers. Bron: Belga