De Europese Unie en de Verenigde Staten kunnen opnieuw onderhandelingen aanknopen over de toegang van de Amerikaanse autoriteiten tot financiële gegevens van Europeanen.

Het onderhandelingsmandaat is officieel goedgekeurd door de 27 lidstaten. De Europese Commissie en de Verenigde Staten willen tegen de zomer een nieuw akkoord bereiken over de inzage die de Amerikaanse geheime diensten krijgen in het internationale betaalverkeer vanuit Europa. De VS hopen op die manier de financiële stromen van terroristische groepen bloot te leggen.

Een eerder akkoord werd drie maanden geleden gekelderd in het Europees Parlement. Het halfrond kantte zich tegen het zogenaamde Swift-akkoord omdat de overeenkomst de privacy onvoldoende zou beschermen. Ook nu waarschuwen de Europarlementsleden voor te verregaande toegevingen aan Washington.

Bron: Belga

De Europese Unie en de Verenigde Staten kunnen opnieuw onderhandelingen aanknopen over de toegang van de Amerikaanse autoriteiten tot financiële gegevens van Europeanen. Het onderhandelingsmandaat is officieel goedgekeurd door de 27 lidstaten. De Europese Commissie en de Verenigde Staten willen tegen de zomer een nieuw akkoord bereiken over de inzage die de Amerikaanse geheime diensten krijgen in het internationale betaalverkeer vanuit Europa. De VS hopen op die manier de financiële stromen van terroristische groepen bloot te leggen. Een eerder akkoord werd drie maanden geleden gekelderd in het Europees Parlement. Het halfrond kantte zich tegen het zogenaamde Swift-akkoord omdat de overeenkomst de privacy onvoldoende zou beschermen. Ook nu waarschuwen de Europarlementsleden voor te verregaande toegevingen aan Washington. Bron: Belga