Het is nog even wachten eer de Belgische e-Government Awards winnaars bekend zijn, maar vorige week werden de winnaars van de Europese eGovernment Awards al bekend gemaakt. Er waren vier categorieën, en de prijzen gingen naar toepassingen uit Duitsland, Denemarken, Italië en Portugal.

In de categorie eGovernment supporting the Single Market ging de prijs naar het Duits-Oostenrijkse EU-OPA project. Dit staat voor The European Order for Payment Application, een toepassing voor het elektronisch verwerken van de betaling van Europese juridische procedures. In Duitsland en Oostenrijk heeft de toepassing zijn nut al bewezen bij grensoverschrijdende procedures, maar de toepassing kan ook makkelijk in andere landen gebruikt worden.

De tweede categorie bestaat uit twee onderdelen. In het eerste, eGovernment empowering Citizens, won het Genvej project. Dit Deense initiatief verleent een zelfbedieningstoegang tot alle relevante overheidsinformatie en -diensten. De toepassing is ontwikkeld door de gemeente Gentofte bij Kopenhagen, maar is geïntegreerd met een aantal regionale, nationale en privé-partners.

Het tweede onderdeel in deze categorie, eGovernment empowering Businesses, bekroonde een toepassing uit Italië: The Italian Public Administration eMarketplace of MEPA. Dit is een e-procurement toepassing waarbij de Italiaanse overheid producten en diensten kan aankopen volgens de Europese wetten op de openbare aanbesteding. KMO's kunnen daarbij in real time hun verkoopsstrategie en prijzen aanpassen.

De vierde prijs bekroont een toepassing waarbij e-government de administratieve efficiëntie en effectiviteit bevordert. Deze prijs ging naar een Portugese toepassing om jagers een licentie te laten aankopen via het Multibanco netwerk van geldautomaten. Jagers kunnen hun licentie aan deze automaten kopen door hun jagerskaart en belastingsidentificatie nummer te gebruiken.

De publieksprijs ten slotte ging naar SMS INFO, een Turkse dienst waarbij advocaten en burgers informatie krijgen over rechtszaken via sms.

http://www.epractice.eu/awards

Het is nog even wachten eer de Belgische e-Government Awards winnaars bekend zijn, maar vorige week werden de winnaars van de Europese eGovernment Awards al bekend gemaakt. Er waren vier categorieën, en de prijzen gingen naar toepassingen uit Duitsland, Denemarken, Italië en Portugal. In de categorie eGovernment supporting the Single Market ging de prijs naar het Duits-Oostenrijkse EU-OPA project. Dit staat voor The European Order for Payment Application, een toepassing voor het elektronisch verwerken van de betaling van Europese juridische procedures. In Duitsland en Oostenrijk heeft de toepassing zijn nut al bewezen bij grensoverschrijdende procedures, maar de toepassing kan ook makkelijk in andere landen gebruikt worden. De tweede categorie bestaat uit twee onderdelen. In het eerste, eGovernment empowering Citizens, won het Genvej project. Dit Deense initiatief verleent een zelfbedieningstoegang tot alle relevante overheidsinformatie en -diensten. De toepassing is ontwikkeld door de gemeente Gentofte bij Kopenhagen, maar is geïntegreerd met een aantal regionale, nationale en privé-partners. Het tweede onderdeel in deze categorie, eGovernment empowering Businesses, bekroonde een toepassing uit Italië: The Italian Public Administration eMarketplace of MEPA. Dit is een e-procurement toepassing waarbij de Italiaanse overheid producten en diensten kan aankopen volgens de Europese wetten op de openbare aanbesteding. KMO's kunnen daarbij in real time hun verkoopsstrategie en prijzen aanpassen. De vierde prijs bekroont een toepassing waarbij e-government de administratieve efficiëntie en effectiviteit bevordert. Deze prijs ging naar een Portugese toepassing om jagers een licentie te laten aankopen via het Multibanco netwerk van geldautomaten. Jagers kunnen hun licentie aan deze automaten kopen door hun jagerskaart en belastingsidentificatie nummer te gebruiken. De publieksprijs ten slotte ging naar SMS INFO, een Turkse dienst waarbij advocaten en burgers informatie krijgen over rechtszaken via sms. http://www.epractice.eu/awards