De Europese markt voor internet toegang boomt als nooit tevoren. Vooral lagere breedbandtarieven zorgen voor een grote groei...

De Europese markt voor internetacces groeit dit jaar met 10,2 procent tot 33,7 miljard euro. 'Innovatieve diensten en vooral lagere breedbandtarieven zorgen voor een ongekende groei," vertelt voorziter Bruno Lamborghini in een persbericht van het Europese onderzoeksbureau EITO.

West-Europa vewacht dit jaar 114 miljoen breedbandaansluitingen, goed voor 26 procent van de bevolking. Frankrijk is de snelst groeiende markt, hoewel Duitsland met 8,4 miljoen euro inkomsten, goed voor 25 procent, de grootste markt is in West-Europa.

Het EITO verwacht ook volgend jaar een groei met 9 procent tot een Europese omzet van 36,9 miljard euro. België trapt ter plaatse en wordt voorbijgesneld door heel wat andere Europese landen. Ict-minister Van Quickeborne maakte van de verlaging van de breedbandtarieven in België één van zijn strijdpunten.

De Europese markt voor internet toegang boomt als nooit tevoren. Vooral lagere breedbandtarieven zorgen voor een grote groei... De Europese markt voor internetacces groeit dit jaar met 10,2 procent tot 33,7 miljard euro. 'Innovatieve diensten en vooral lagere breedbandtarieven zorgen voor een ongekende groei," vertelt voorziter Bruno Lamborghini in een persbericht van het Europese onderzoeksbureau EITO. West-Europa vewacht dit jaar 114 miljoen breedbandaansluitingen, goed voor 26 procent van de bevolking. Frankrijk is de snelst groeiende markt, hoewel Duitsland met 8,4 miljoen euro inkomsten, goed voor 25 procent, de grootste markt is in West-Europa. Het EITO verwacht ook volgend jaar een groei met 9 procent tot een Europese omzet van 36,9 miljard euro. België trapt ter plaatse en wordt voorbijgesneld door heel wat andere Europese landen. Ict-minister Van Quickeborne maakte van de verlaging van de breedbandtarieven in België één van zijn strijdpunten.