De toezichthouders zijn bezorgd dat Microsoft 'fundamentele privacyregels niet naleeft'. Microsoft mag volgens de privacywaakhonden alleen informatie verzamelen als dat nodig en gerechtvaardigd is en als gebruikers daar in vrijheid en met alle informatie toestemming voor hebben kunnen geven.

Microsoft verwerkt de gegevens onder meer voor de verkoop van advertenties en moet duidelijk aangeven om welke informatie het gaat en hoe die wordt gebruikt, anders kunnen mensen geen toestemming geven.

Microsoft voerde in januari al wijzigingen door aan de privacy instellingen na kritiek van de waakhonden. In de nieuwste versie van Windows 10 verschijnt er nu een extra scherm waarin vijf opties gegeven worden waarmee gebruikers de verzameling van gegevens kunnen beperken.

Volgens de toezichthouders is dit niet genoeg, omdat de gebruiker hiermee niet voldoende geïnformeerd zou zijn.

De toezichthouders zijn bezorgd dat Microsoft 'fundamentele privacyregels niet naleeft'. Microsoft mag volgens de privacywaakhonden alleen informatie verzamelen als dat nodig en gerechtvaardigd is en als gebruikers daar in vrijheid en met alle informatie toestemming voor hebben kunnen geven. Microsoft verwerkt de gegevens onder meer voor de verkoop van advertenties en moet duidelijk aangeven om welke informatie het gaat en hoe die wordt gebruikt, anders kunnen mensen geen toestemming geven.Microsoft voerde in januari al wijzigingen door aan de privacy instellingen na kritiek van de waakhonden. In de nieuwste versie van Windows 10 verschijnt er nu een extra scherm waarin vijf opties gegeven worden waarmee gebruikers de verzameling van gegevens kunnen beperken. Volgens de toezichthouders is dit niet genoeg, omdat de gebruiker hiermee niet voldoende geïnformeerd zou zijn.