Het delen van bijvoorbeeld namen en telefoonnummers stond niet in de oorspronkelijke gebruiksvoorwaarden en is mogelijk in strijd met de Europese regels voor databescherming, aldus de zogeheten Artikel 29-werkgroep.

Facebook kocht WhatsApp in februari 2014 voor 16 miljard dollar en hield de klantgegevens van beide diensten tot voor kort gescheiden. Maar onlangs werden de gebruiksvoorwaarden gewijzigd, waardoor uitwisseling wel mogelijk is. "Gezien de populariteit van de chatdienst kunnen deze veranderingen gevolgen hebben voor burgers in alle EU-lidstaten", staat in de brief. "Dat heeft voor grote onzekerheid gezorgd bij gebruikers."

'Handelen niet in strijd met Europese wetten'

WhatsApp wordt gevraagd alle beschikbare relevante informatie zo snel mogelijk beschikbaar te stellen. "Dat is van het grootste belang om correcte conclusies te trekken." Facebook zei eerder niet in strijd met EU-wetgeving te handelen.

(ANP/WK)

Het delen van bijvoorbeeld namen en telefoonnummers stond niet in de oorspronkelijke gebruiksvoorwaarden en is mogelijk in strijd met de Europese regels voor databescherming, aldus de zogeheten Artikel 29-werkgroep.Facebook kocht WhatsApp in februari 2014 voor 16 miljard dollar en hield de klantgegevens van beide diensten tot voor kort gescheiden. Maar onlangs werden de gebruiksvoorwaarden gewijzigd, waardoor uitwisseling wel mogelijk is. "Gezien de populariteit van de chatdienst kunnen deze veranderingen gevolgen hebben voor burgers in alle EU-lidstaten", staat in de brief. "Dat heeft voor grote onzekerheid gezorgd bij gebruikers."'Handelen niet in strijd met Europese wetten'WhatsApp wordt gevraagd alle beschikbare relevante informatie zo snel mogelijk beschikbaar te stellen. "Dat is van het grootste belang om correcte conclusies te trekken." Facebook zei eerder niet in strijd met EU-wetgeving te handelen.(ANP/WK)