De economische crisis in Griekenland, Spanje, Italië en Portugal begint ook zijn tol te eisen voor de mobiele operatoren. Vodafone zag zijn winst met 13 procent dalen en verwijst daarvoor naar de recessie in die landen.

Voor het eerst wordt expliciet verwezen naar de economische crisis in het Zuiden van Europa. Abonnees in die landen maken duidelijk minder gebruik van hun gsm-toestel. Vodafone waarschuwt er trouwens voor dat die situatie ook voor de rest van het jaar grimmig zal blijven. Opvallend is dat landen zoals Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland het wel goed doen.

Vodafone zag zijn inkomsten uit datadiensten wel met liefst 22 procent stijgen, vooral dankzij de populariteit van de Apple iPhone en de Samsung Galaxy-smartphones. Volgens de grootste mobiele operator ter wereld bezit nu 45 procent van de abonnees een smartphone.

Vodafone bezat tot 2006 een kwart van de aandelen van Belgacom-dochter Proximus. Het is nog steeds de belangrijkste roamingpartner.

De economische crisis in Griekenland, Spanje, Italië en Portugal begint ook zijn tol te eisen voor de mobiele operatoren. Vodafone zag zijn winst met 13 procent dalen en verwijst daarvoor naar de recessie in die landen. Voor het eerst wordt expliciet verwezen naar de economische crisis in het Zuiden van Europa. Abonnees in die landen maken duidelijk minder gebruik van hun gsm-toestel. Vodafone waarschuwt er trouwens voor dat die situatie ook voor de rest van het jaar grimmig zal blijven. Opvallend is dat landen zoals Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland het wel goed doen. Vodafone zag zijn inkomsten uit datadiensten wel met liefst 22 procent stijgen, vooral dankzij de populariteit van de Apple iPhone en de Samsung Galaxy-smartphones. Volgens de grootste mobiele operator ter wereld bezit nu 45 procent van de abonnees een smartphone. Vodafone bezat tot 2006 een kwart van de aandelen van Belgacom-dochter Proximus. Het is nog steeds de belangrijkste roamingpartner.