Het Luxemburgse Euroscript koopt de enterprise content management specialist Amplexor. De Belgische vestiging van Euroscript verhuist hierdoor naar Leuven.

De overname zat er aan te komen omdat Amplexor deels in handen was van Capricorn Venture Partners, dat op termijn zijn belang van de hand zou doen. Ongeveer een derde van de aandelen was in handen van het management van Amplexor.

Door de overname krijgt Euroscript International de aandelen van Capricorn Venture Partners en van particuliere investeerders in handen. Ook het management verkoopt een deel van de aandelen zodat Euroscript genoeg controle heeft binnen het bedrijf. "Over de rest van de aandelen zijn momenteel enkel afspraken gemaakt voor een verkoop op termijn" licht Amplexor's Ceo Eric Pieters toe.

Het overnamebedrag wordt niet genoemd, maar Amplexor heeft een omzet van ongeveer elf miljoen euro en stelt negentig consultants te werk in België en Roemenië. Euroscript telt na de overname zo'n 1.600 werkenmers wereldwijd. De medewerkers van Euroscript, dat in België een zevental mensen telt, verhuizen van Zaventem naar Amplexor's hoofdkwartier in Leuven.

De overname door Euroscript komt er niet alleen door het vertrek van Capricorn want volgens Pieters zijn er de afgelopen jaren al kandidaten geweest. "We hebben een positieve keuze kunnen maken, in die zin dat Euroscript ook met content management bezig is. Wat we wilden vermijden is dat we in een grote multinational terechtkwamen waar we een van de business lines waren. Hier kunnen we ons ding blijven doen", zegt Pieters.

Het Luxemburgse Euroscript koopt de enterprise content management specialist Amplexor. De Belgische vestiging van Euroscript verhuist hierdoor naar Leuven. De overname zat er aan te komen omdat Amplexor deels in handen was van Capricorn Venture Partners, dat op termijn zijn belang van de hand zou doen. Ongeveer een derde van de aandelen was in handen van het management van Amplexor. Door de overname krijgt Euroscript International de aandelen van Capricorn Venture Partners en van particuliere investeerders in handen. Ook het management verkoopt een deel van de aandelen zodat Euroscript genoeg controle heeft binnen het bedrijf. "Over de rest van de aandelen zijn momenteel enkel afspraken gemaakt voor een verkoop op termijn" licht Amplexor's Ceo Eric Pieters toe. Het overnamebedrag wordt niet genoemd, maar Amplexor heeft een omzet van ongeveer elf miljoen euro en stelt negentig consultants te werk in België en Roemenië. Euroscript telt na de overname zo'n 1.600 werkenmers wereldwijd. De medewerkers van Euroscript, dat in België een zevental mensen telt, verhuizen van Zaventem naar Amplexor's hoofdkwartier in Leuven. De overname door Euroscript komt er niet alleen door het vertrek van Capricorn want volgens Pieters zijn er de afgelopen jaren al kandidaten geweest. "We hebben een positieve keuze kunnen maken, in die zin dat Euroscript ook met content management bezig is. Wat we wilden vermijden is dat we in een grote multinational terechtkwamen waar we een van de business lines waren. Hier kunnen we ons ding blijven doen", zegt Pieters.