De it-dienstenbedrijven Eurosys en Saga hebben samen een nieuw bedrijf opgericht: Awali, gespecialiseerd in search engine optimatization (seo) en social media.

Eurosys en Saga sloegen eind vorig jaar de handen in elkaar, niet in de vorm van een overname of fusie, veeleer als een nauw partnerschap. Ze merkten dat hun activiteiten elkaar nauwelijks overlapten (Eurosys werkt vooral rond it-infrastructuur en netwerkbeheer, Saga focust op it-diensten en projectsourcing). Daarom werken ze over hun beider klantenportefeuilles heen samen. Beide bedrijven samen zijn goed voor een omzet van ruim 55 miljoen euro.

Een eerste uitwas van die samenwerking is nu de gezamenlijke oprichting van een dochterbedrijf, Awali genaamd. Dat gaat zich focussen op seo en social media. Het bedrijf start onmiddellijk met 10 à 15 mensen, elk van hen gecertificeerd als Google-specialist. Mark Lens van Eurosys zal het bedrijf leiden.

De it-dienstenbedrijven Eurosys en Saga hebben samen een nieuw bedrijf opgericht: Awali, gespecialiseerd in search engine optimatization (seo) en social media. Eurosys en Saga sloegen eind vorig jaar de handen in elkaar, niet in de vorm van een overname of fusie, veeleer als een nauw partnerschap. Ze merkten dat hun activiteiten elkaar nauwelijks overlapten (Eurosys werkt vooral rond it-infrastructuur en netwerkbeheer, Saga focust op it-diensten en projectsourcing). Daarom werken ze over hun beider klantenportefeuilles heen samen. Beide bedrijven samen zijn goed voor een omzet van ruim 55 miljoen euro. Een eerste uitwas van die samenwerking is nu de gezamenlijke oprichting van een dochterbedrijf, Awali genaamd. Dat gaat zich focussen op seo en social media. Het bedrijf start onmiddellijk met 10 à 15 mensen, elk van hen gecertificeerd als Google-specialist. Mark Lens van Eurosys zal het bedrijf leiden.