Er komt een YouTube-kanaal in de aanloop van de Europese verkiezingen. De Europese publieke omroep Euronews gaat de filmpjes naderhand gebruiken in de eigen uitzendingen.

Het idee is ontleend aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De kandidaten maakten uitgebreid gebruik van YouTube om aankondigingen te doen en speeches te geven. Internauten konden dan desgewenst eigen filmpjes uploaden als antwoord.

Euronews zal vanaf deze week daarom het YouTube-kanaal 'Questions for Europe' lanceren. Daarop kunnen gebruikers hun filmpjes plaatsen met vragen over Europa. Uit die filmpjes wordt een selectie gemaakt door Euronews. Om het halfuur zal een vraag getoond worden, die wordt beantwoord door een specialist van de redactie. De redactie zou ook inspiratie kunnen opdoen uit de vragen voor mogelijke reportages. En misschien kunnen ook de Europese politici er iets uit leren, klinkt het. "Als de negatieve, eurosceptische posts de bovenhand zouden halen op 'Questions for Europe', dan is het aan de politici om een inspanning te doen en bijvoorbeeld een eigen videokanaal te starten."

Er komt een YouTube-kanaal in de aanloop van de Europese verkiezingen. De Europese publieke omroep Euronews gaat de filmpjes naderhand gebruiken in de eigen uitzendingen. Het idee is ontleend aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De kandidaten maakten uitgebreid gebruik van YouTube om aankondigingen te doen en speeches te geven. Internauten konden dan desgewenst eigen filmpjes uploaden als antwoord. Euronews zal vanaf deze week daarom het YouTube-kanaal 'Questions for Europe' lanceren. Daarop kunnen gebruikers hun filmpjes plaatsen met vragen over Europa. Uit die filmpjes wordt een selectie gemaakt door Euronews. Om het halfuur zal een vraag getoond worden, die wordt beantwoord door een specialist van de redactie. De redactie zou ook inspiratie kunnen opdoen uit de vragen voor mogelijke reportages. En misschien kunnen ook de Europese politici er iets uit leren, klinkt het. "Als de negatieve, eurosceptische posts de bovenhand zouden halen op 'Questions for Europe', dan is het aan de politici om een inspanning te doen en bijvoorbeeld een eigen videokanaal te starten."