ECTA is de European Competitive Telecommunications Association en vertegenwoordigt Europese telecomoperatoren, internetproviders en hardwareproducenten. De organisatie is een lobbygroep voor de regulatorische en comerciële belangen van de alternatieve spelers en is zo de tegenhanger van ETNO, dat vooral de historische spelers, de voormalige monopolisten, vertegenwoordigt.

Hindryckx heeft meer dan twintig jaar ervaring in het Belgische en Europese telecomlandschap. Hij werkte onder meer voor Telenet waar hij verantwoordelijk was voor residential wholesale & interconnection. Al is hij bij het grote publiek vooral bekend als voorzitter van Telecomregulator BIPT waar hij van 2009 tot begin 2013 zetelde.

Dat voorzitterschap kwam in 2013 abrupt ten einde toen de Raad van State zijn benoeming schrapte. Dat had niets te maken met zijn eigen competenties, maar wel met een klacht van Franstalige kandidaten over de selectieprocedure uit 2009.

Hindryckx maakte bij het BIPT onder meer werk van de verlaging van de terminatietarieven (wat operatoren aan elkaar betalen voor gesprekken over elkaars netwerk) en de openstelling van de kabel van Telenet. Daarnaast zetelde hij ook in de raden van de Europese telecomregulator BEREC, De Europese postregulator ERGP en de Europese organisatie voor cybersecurity ENISA.

ECTA is de European Competitive Telecommunications Association en vertegenwoordigt Europese telecomoperatoren, internetproviders en hardwareproducenten. De organisatie is een lobbygroep voor de regulatorische en comerciële belangen van de alternatieve spelers en is zo de tegenhanger van ETNO, dat vooral de historische spelers, de voormalige monopolisten, vertegenwoordigt.Hindryckx heeft meer dan twintig jaar ervaring in het Belgische en Europese telecomlandschap. Hij werkte onder meer voor Telenet waar hij verantwoordelijk was voor residential wholesale & interconnection. Al is hij bij het grote publiek vooral bekend als voorzitter van Telecomregulator BIPT waar hij van 2009 tot begin 2013 zetelde.Dat voorzitterschap kwam in 2013 abrupt ten einde toen de Raad van State zijn benoeming schrapte. Dat had niets te maken met zijn eigen competenties, maar wel met een klacht van Franstalige kandidaten over de selectieprocedure uit 2009.Hindryckx maakte bij het BIPT onder meer werk van de verlaging van de terminatietarieven (wat operatoren aan elkaar betalen voor gesprekken over elkaars netwerk) en de openstelling van de kabel van Telenet. Daarnaast zetelde hij ook in de raden van de Europese telecomregulator BEREC, De Europese postregulator ERGP en de Europese organisatie voor cybersecurity ENISA.