De Fransman Dominique Cerutti volgt zijn landgenoot Jean-François Théodore op aan het hoofd van Euronext, de Europese tak van de trans-Atlantische fusiebeurs NYSE Euronext.

De benoeming wordt eind dit jaar effectief, na goedkeuring door de beursregularoren, luidt het in een mededeling. Officieel wordt Cerutti net als Théodore 'vice-CEO' van NYSE Euronext en hoofd technologie. De facto zal Cerutti het boegbeeld zijn van Euronext, de Europese NYSE Euronext-tak die de beurzen van Parijs, Amsterdam, Brussel en Lissabon en de Londense derivatenmarkt Euronext.Liffe overkoepelt.

De Franse politiek liet al eerder duidelijk verstaan dat de opvolger van Théodore opnieuw een Fransman moest zijn, waarbij de naam van Cerutti meest prominent circuleerde. Opmerkelijk genoeg is de 48-jarige Fransman een ingenieur die geen enkele ervaring heeft in de financiële sector. Cerutti werkte 23 jaar lang voor IBM en was er tot nog toe algemeen directeur voor de West-Europese tak van de Amerikaanse informaticadienstenreus.

Als IT-specialist krijgt Cerutti ongetwijfeld ook de belangrijke taak NYSE Euronext te wapenen voor de groeiende concurrentie van alternatieve handelsplatformen. Dat technologie essentieel is voor beurzen bewees het [verhaal rond de London Stock Exchange] deze zomer nog.

Bron: Belga/De Tijd

De Fransman Dominique Cerutti volgt zijn landgenoot Jean-François Théodore op aan het hoofd van Euronext, de Europese tak van de trans-Atlantische fusiebeurs NYSE Euronext. De benoeming wordt eind dit jaar effectief, na goedkeuring door de beursregularoren, luidt het in een mededeling. Officieel wordt Cerutti net als Théodore 'vice-CEO' van NYSE Euronext en hoofd technologie. De facto zal Cerutti het boegbeeld zijn van Euronext, de Europese NYSE Euronext-tak die de beurzen van Parijs, Amsterdam, Brussel en Lissabon en de Londense derivatenmarkt Euronext.Liffe overkoepelt. De Franse politiek liet al eerder duidelijk verstaan dat de opvolger van Théodore opnieuw een Fransman moest zijn, waarbij de naam van Cerutti meest prominent circuleerde. Opmerkelijk genoeg is de 48-jarige Fransman een ingenieur die geen enkele ervaring heeft in de financiële sector. Cerutti werkte 23 jaar lang voor IBM en was er tot nog toe algemeen directeur voor de West-Europese tak van de Amerikaanse informaticadienstenreus. Als IT-specialist krijgt Cerutti ongetwijfeld ook de belangrijke taak NYSE Euronext te wapenen voor de groeiende concurrentie van alternatieve handelsplatformen. Dat technologie essentieel is voor beurzen bewees het [verhaal rond de London Stock Exchange] deze zomer nog. Bron: Belga/De Tijd