Spraaktechnologiebedrijf Nuance Communications, dat een deel van de technologie van Lernout & Hauspie overnam na het faillissement, zou gesprekken voeren met Apple.

Dat meldt technologieblog TechCrunch. Het zou ofwel om overnamegesprekken gaan, ofwel (en dat is waarschijnlijker) om een partnership. Nuance steeg na dat nieuws ruim 8 procent op de technologiebeurs Nasdaq, de grootste spring in jaren. Ook in november laatstleden was er al speculatie over een overname na onvoorzichtige uitspraken van Apple-medeoprichter Steve Wozniak.

De spraakherkenningssoftware van Nuance zou gebruikt worden in toestellen als de iPhone en iPad. Apple kocht vorig jaar ook mobiele appbouwer Siri, die apps bouwt waarmee gebruikers via spraak op het internet kunnen zoeken. Siri gebruikte al Nuance-software. Het lijkt erop dat dat Apple de smaak van spraaktechnologie volop te pakken heeft.

Heel wat technologie die Nuance in huis heeft, is oorspronkelijk uit ons land afkomstig. Er is de spraaktechnologie van Lernout & Hauspie (L&H), die Nuance overnam na het faillissement. Maar ook de producten van Language & Computing (L&C), dat Nuance vorig jaar kocht, hebben hier hun roots. L&C werd immers in 1998 opgericht in Oost-Vlaanderen door Maarten Laga. Destijds werd de technologie van het bedrijf beschouwd als een te duchten concurrent L&H. Nuance zelf heeft ook nog altijd zijn internationale hoofdkwartier in Merelbeke, bij Gent.

Spraaktechnologiebedrijf Nuance Communications, dat een deel van de technologie van Lernout & Hauspie overnam na het faillissement, zou gesprekken voeren met Apple. Dat meldt technologieblog TechCrunch. Het zou ofwel om overnamegesprekken gaan, ofwel (en dat is waarschijnlijker) om een partnership. Nuance steeg na dat nieuws ruim 8 procent op de technologiebeurs Nasdaq, de grootste spring in jaren. Ook in november laatstleden was er al speculatie over een overname na onvoorzichtige uitspraken van Apple-medeoprichter Steve Wozniak. De spraakherkenningssoftware van Nuance zou gebruikt worden in toestellen als de iPhone en iPad. Apple kocht vorig jaar ook mobiele appbouwer Siri, die apps bouwt waarmee gebruikers via spraak op het internet kunnen zoeken. Siri gebruikte al Nuance-software. Het lijkt erop dat dat Apple de smaak van spraaktechnologie volop te pakken heeft. Heel wat technologie die Nuance in huis heeft, is oorspronkelijk uit ons land afkomstig. Er is de spraaktechnologie van Lernout & Hauspie (L&H), die Nuance overnam na het faillissement. Maar ook de producten van Language & Computing (L&C), dat Nuance vorig jaar kocht, hebben hier hun roots. L&C werd immers in 1998 opgericht in Oost-Vlaanderen door Maarten Laga. Destijds werd de technologie van het bedrijf beschouwd als een te duchten concurrent L&H. Nuance zelf heeft ook nog altijd zijn internationale hoofdkwartier in Merelbeke, bij Gent.