Dirk Wauters, die sinds februari ceo was van het ict-dienstenbedrijf Ferranti, heeft het bedrijf alweer verlaten. Hij is vervangen door Ferranti-veteraan Dirk Michiels.

De ex-topman van Vlaamse radio- en televisiemaatschappij VRT, en voordien Siemens en Alcatel, startte - na een sabbatical van een jaar - in februari als ceo bij Ferranti Computer Systems. Die Antwerpse onderneming werd al in 1976 opgericht, maar in 1994 deels overgenomen door de Nederlandse Nijkerk groep. Hij ging zich vooral focussen op de internationale expansie van het Microsoft-gebaseerde MECOMS-softwarepakket voor de energie- en nutssector.

Maar zijn verblijf bij Ferranti was van korte duur. Recentelijk werd de overeenkomst met Wauters 'in onderling overleg' ontbonden. Wauters treedt ook terug als chairman van het uitvoerend comité. Hij blijft wel nog tot eind dit jaar adviseur van de chairman van de raad van bestuur, zijnde Richard Nijkerk. Het is voorlopig niet duidelijk of Wauters al nieuwe uitdagingen op het oog heeft.

Wauters wordt vervangen door Dirk Michiels, een oudgediende met 25 jaar ervaring binnen het bedrijf. Michiels startte na zijn studies elektronica-ict aan de Karel De Grote Hogeschool onmiddellijk bij Ferranti in het Verenigd Koninkrijk. Toen hij weer naar België verhuisde kreeg hij samen met Franky Baert de verantwoordelijkheid over alle operationele projecten van Ferranti. Michiels is ook voorzitter van de Belgische poot van de International Association of Microsoft Channel Partners (IAMCP).

Dirk Wauters, die sinds februari ceo was van het ict-dienstenbedrijf Ferranti, heeft het bedrijf alweer verlaten. Hij is vervangen door Ferranti-veteraan Dirk Michiels. De ex-topman van Vlaamse radio- en televisiemaatschappij VRT, en voordien Siemens en Alcatel, startte - na een sabbatical van een jaar - in februari als ceo bij Ferranti Computer Systems. Die Antwerpse onderneming werd al in 1976 opgericht, maar in 1994 deels overgenomen door de Nederlandse Nijkerk groep. Hij ging zich vooral focussen op de internationale expansie van het Microsoft-gebaseerde MECOMS-softwarepakket voor de energie- en nutssector. Maar zijn verblijf bij Ferranti was van korte duur. Recentelijk werd de overeenkomst met Wauters 'in onderling overleg' ontbonden. Wauters treedt ook terug als chairman van het uitvoerend comité. Hij blijft wel nog tot eind dit jaar adviseur van de chairman van de raad van bestuur, zijnde Richard Nijkerk. Het is voorlopig niet duidelijk of Wauters al nieuwe uitdagingen op het oog heeft. Wauters wordt vervangen door Dirk Michiels, een oudgediende met 25 jaar ervaring binnen het bedrijf. Michiels startte na zijn studies elektronica-ict aan de Karel De Grote Hogeschool onmiddellijk bij Ferranti in het Verenigd Koninkrijk. Toen hij weer naar België verhuisde kreeg hij samen met Franky Baert de verantwoordelijkheid over alle operationele projecten van Ferranti. Michiels is ook voorzitter van de Belgische poot van de International Association of Microsoft Channel Partners (IAMCP).