Computerketen Exell heeft alle schulden bij zijn toeleveranciers afgelost. Dat heeft eigenaar nv Maxima aan de handelsrechtbank van Nijvel laten weten. De rechtbank zal op 30 juni een verzoek tot beëindiging van het gerechtelijk akkoord van de eigenaar van de keten behandelen.

Als de rechtbank het gerechtelijk akkoord opheft, kan Maxima met een schone lei de activiteiten voorzetten. Op 21 april kreeg het bedrijf een ultiem uitstel om een schuldenschijf van 700.000 euro af te lossen.

Het bedrijf kreeg in 2006 een gerechtelijk akkoord. Daarop werd een besparingsplan aanvaard. In januari 2007 kende de handelsrechter Maxima een definitief uitstel van betaling goed. In december dat jaar aanvaardde de handelsrechtbank dat de totale schuldenlast van het bedrijf herleid werd tot 1 miljoen euro.

Sinds 2000 daalde de verkoop in de Exell-filialen door de toenemende concurrentie van onder meer Media Markt. Daarop sloot de directie vestigingen en werd het personeelsbestand ingeperkt. De informaticaketen telt nu 16 vestigingen.

Bron: Belga

Computerketen Exell heeft alle schulden bij zijn toeleveranciers afgelost. Dat heeft eigenaar nv Maxima aan de handelsrechtbank van Nijvel laten weten. De rechtbank zal op 30 juni een verzoek tot beëindiging van het gerechtelijk akkoord van de eigenaar van de keten behandelen. Als de rechtbank het gerechtelijk akkoord opheft, kan Maxima met een schone lei de activiteiten voorzetten. Op 21 april kreeg het bedrijf een ultiem uitstel om een schuldenschijf van 700.000 euro af te lossen. Het bedrijf kreeg in 2006 een gerechtelijk akkoord. Daarop werd een besparingsplan aanvaard. In januari 2007 kende de handelsrechter Maxima een definitief uitstel van betaling goed. In december dat jaar aanvaardde de handelsrechtbank dat de totale schuldenlast van het bedrijf herleid werd tot 1 miljoen euro. Sinds 2000 daalde de verkoop in de Exell-filialen door de toenemende concurrentie van onder meer Media Markt. Daarop sloot de directie vestigingen en werd het personeelsbestand ingeperkt. De informaticaketen telt nu 16 vestigingen. Bron: Belga