Citrix centraliseert zijn Benelux-organisatie. Voor een Belgische country manager is er geen plaats meer. Exit Johan Vanhaeren.

Johan Vanhaeren werkte negen jaar bij Citrix, waarvan de laatste zes jaar als country manager. "Hij kreeg binnen de nieuwe Citrix-organisatie een andere job aangeboden, maar jammer genoeg ging hij er niet op in", vertelt de Nederlandse area vice president Rob van der Hoeven.

België, dat vandaag nog zes medewerkers telt, zal voortaan aan hem rapporteren. "Er is een verschuiving in het dealerlandschap. We werken voortaan veel meer met systeemintegratoren, ondermeer met IBM, Atos Origin en CSC", zegt van der Hoeven.

Citrix België tekende vorig jaar een licht negatieve groei op. Precieze cijfers wil van der Hoeven niet vrijgeven. Volgens Trendstop haalde Citrix Systems België in 2008 een omzet van 1,4 miljoen euro. Volgens waarnemers is dat zowat 30 procent van de Benelux omzet.

Rob van der Hoeven verwacht dit jaar opnieuw een positieve groei. "Als de cijfers van het laatste kwartaal van 2009 zich doorzetten, ziet het er goed uit." Hij wil ook de samenwerking met Microsoft versterken en focussen op de Europese instellingen.

Citrix centraliseert zijn Benelux-organisatie. Voor een Belgische country manager is er geen plaats meer. Exit Johan Vanhaeren. Johan Vanhaeren werkte negen jaar bij Citrix, waarvan de laatste zes jaar als country manager. "Hij kreeg binnen de nieuwe Citrix-organisatie een andere job aangeboden, maar jammer genoeg ging hij er niet op in", vertelt de Nederlandse area vice president Rob van der Hoeven. België, dat vandaag nog zes medewerkers telt, zal voortaan aan hem rapporteren. "Er is een verschuiving in het dealerlandschap. We werken voortaan veel meer met systeemintegratoren, ondermeer met IBM, Atos Origin en CSC", zegt van der Hoeven. Citrix België tekende vorig jaar een licht negatieve groei op. Precieze cijfers wil van der Hoeven niet vrijgeven. Volgens Trendstop haalde Citrix Systems België in 2008 een omzet van 1,4 miljoen euro. Volgens waarnemers is dat zowat 30 procent van de Benelux omzet. Rob van der Hoeven verwacht dit jaar opnieuw een positieve groei. "Als de cijfers van het laatste kwartaal van 2009 zich doorzetten, ziet het er goed uit." Hij wil ook de samenwerking met Microsoft versterken en focussen op de Europese instellingen.