CIO Carl Tilkin-Franssens verlaat de KBC-groep. De it-afdeling wordt onderverdeeld in drie nieuwe entiteiten.

De net 50 geworden Carl Tilkin-Franssens verlaat de KBC-groep op 1 maart. Eind 2007 werd hij door Data News nog verkozen als de 'cio van het jaar'. Hij is een sterke leidersfiguur die ook technisch bijzonder onderlegd is. In de nieuwe it-structuur is er geen overkoepelende algemeen directeur meer voorzien. De ontwikkeling en de uitbating binnen de ict-activiteiten zou te omvangrijk en te complex geworden zijn.

De it-afdeling van de KBC groep, goed voor 2.000 it'ers in België, wordt voortaan in drie directoraten verdeeld. De afdeling 'ict ontwikkeling en onderhoud' wordt geleid door Rudi Peeters. Hij is de huidige program director strategy 2014. Rudi Peeters werd in 1998 al door Data News erkend als 'ict manager van het jaar', toen met het Cera-project rond elektronisch bankieren. Rudi Peeters krijgt de titel van groeps-cio.

Nieuw in de KBC groep is Frank Demonie die overkomt van EDS (HP). Hij wordt als cto verantwoordelijk voor de afdeling ict infrastructuur en technologie. Demonie werkt al sinds 1988 bij EDS en groeide er door tot vice president enterprise services. Na de overname door HP werd hij het belangrijke contract met de European Space Agency.

Eric Vandenbempt, de huidige KBC-directeur groep organisatie, krijgt de afdeling 'groep operations & ondersteuning.

Alle drie rapporteren ze aan Danny De Raymaker, de ceo van de business unit Shared Services & Operations. De KBC groep heeft in Oost-Europa en in India (ValueSource) ook nog eens 2.000 it'ers in dienst.

CIO Carl Tilkin-Franssens verlaat de KBC-groep. De it-afdeling wordt onderverdeeld in drie nieuwe entiteiten. De net 50 geworden Carl Tilkin-Franssens verlaat de KBC-groep op 1 maart. Eind 2007 werd hij door Data News nog verkozen als de 'cio van het jaar'. Hij is een sterke leidersfiguur die ook technisch bijzonder onderlegd is. In de nieuwe it-structuur is er geen overkoepelende algemeen directeur meer voorzien. De ontwikkeling en de uitbating binnen de ict-activiteiten zou te omvangrijk en te complex geworden zijn. De it-afdeling van de KBC groep, goed voor 2.000 it'ers in België, wordt voortaan in drie directoraten verdeeld. De afdeling 'ict ontwikkeling en onderhoud' wordt geleid door Rudi Peeters. Hij is de huidige program director strategy 2014. Rudi Peeters werd in 1998 al door Data News erkend als 'ict manager van het jaar', toen met het Cera-project rond elektronisch bankieren. Rudi Peeters krijgt de titel van groeps-cio. Nieuw in de KBC groep is Frank Demonie die overkomt van EDS (HP). Hij wordt als cto verantwoordelijk voor de afdeling ict infrastructuur en technologie. Demonie werkt al sinds 1988 bij EDS en groeide er door tot vice president enterprise services. Na de overname door HP werd hij het belangrijke contract met de European Space Agency. Eric Vandenbempt, de huidige KBC-directeur groep organisatie, krijgt de afdeling 'groep operations & ondersteuning. Alle drie rapporteren ze aan Danny De Raymaker, de ceo van de business unit Shared Services & Operations. De KBC groep heeft in Oost-Europa en in India (ValueSource) ook nog eens 2.000 it'ers in dienst.