Voor het tweede jaar op rij heeft het YouTube Symfonie Orkest zijn audities afgerond. In het kader hiervan loopt er op de website ook een experiment waarmee je muziek kan maken met augmented reality.

Het muziekinstrument 'Experiment' werd ontwikkeld door Hyundai en YouTube. Het maakt gebruik van toegevoegde realiteit. Het enige wat je nodig hebt om het instrument te kunnen bespelen is een webcam en een 'markering'. Dat is een klein zwart vierkant met daarin een tekening in witte blokjes. Die tekening kun je afprinten op een stuk papier of je kunt er een foto van maken met je mobiele telefoon.

Als je vervolgens het muziekinstrument op YouTube start, kun je het instrument bedienen door met de markering voor het venster te bewegen. Over je scherm loopt een balk met virtuele snaren. Het doet denken aan de fretten van een snaarinstrument. Je kunt het tempo verhogen en verlagen en ook kiezen voor andere instrumenten. De compositie die je zo maakt, kan je bewaren en ook delen met anderen.

Je kunt 'Experiment' zelf uitproberen via deze link: http://yt-symphony.appspot.com/experiment?lang=nl . Hou er wel rekening mee dat mensen je vreemd zullen bekijken als je met een stuk papier of met je smartphone naar je computerscherm begint te zwaaien.

In deze video krijg je een demo van het instrument:

Voor het tweede jaar op rij heeft het YouTube Symfonie Orkest zijn audities afgerond. In het kader hiervan loopt er op de website ook een experiment waarmee je muziek kan maken met augmented reality. Het muziekinstrument 'Experiment' werd ontwikkeld door Hyundai en YouTube. Het maakt gebruik van toegevoegde realiteit. Het enige wat je nodig hebt om het instrument te kunnen bespelen is een webcam en een 'markering'. Dat is een klein zwart vierkant met daarin een tekening in witte blokjes. Die tekening kun je afprinten op een stuk papier of je kunt er een foto van maken met je mobiele telefoon. Als je vervolgens het muziekinstrument op YouTube start, kun je het instrument bedienen door met de markering voor het venster te bewegen. Over je scherm loopt een balk met virtuele snaren. Het doet denken aan de fretten van een snaarinstrument. Je kunt het tempo verhogen en verlagen en ook kiezen voor andere instrumenten. De compositie die je zo maakt, kan je bewaren en ook delen met anderen. Je kunt 'Experiment' zelf uitproberen via deze link: http://yt-symphony.appspot.com/experiment?lang=nl . Hou er wel rekening mee dat mensen je vreemd zullen bekijken als je met een stuk papier of met je smartphone naar je computerscherm begint te zwaaien.In deze video krijg je een demo van het instrument: