De export van de Vlaamse technologiebedrijven is, na een moeilijk 2009, dit jaar met 11 procent gestegen. Naar de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) steeg de export zelfs met 56 procent. Dat blijkt uit cijfers van Agoria, de federatie van de technologische industrie.

"In Europa doet vooral de export naar buurland Duitsland (8,3 miljard euro) het erg goed, behalve voor automobiel, als gevolg van GM", zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen. Naar de BRIC-landen was de export van de Vlaamse technologiebedrijven goed voor 3,4 miljard euro.

Volgens Agoria zullen de Vlaamse technologiebedrijven dit jaar voor ongeveer 47 miljard euro goederen geëxporteerd hebben, of zowat een derde van de totale export van Vlaanderen. Europa blijft weliswaar de belangrijkste afzetmarkt, goed voor 75 procent van de omzet, maar gezien de forse groei in de BRIC-landen vraagt Agoria extra inspanningen van de verschillende overheden in ons land om de export naar die groeimarkten te ondersteunen.

"Onze technologiebedrijven investeren in buitenlandse expansie en dat loont", zegt De Pril. "We vragen dan ook dat de exportorganisatie Flanders Investment and Trade meer van haar handelsvertegenwoordigers inzet in de BRIC-landen. Die zijn absoluut te verkiezen boven een handelsvertegenwoordiging in pakweg Rijsel of Den Haag", luidt het.

Agoria wil ten slotte ook dat Vlaanderen werk maakt van een professionele aanpak voor het aantrekken van buitenlandse investeringen uit onder meer de BRIC-landen, aangezien het volgens de federatie duidelijk is "dat de economische dynamiek steeds meer uit het oosten komt".

Bron: Belga

De export van de Vlaamse technologiebedrijven is, na een moeilijk 2009, dit jaar met 11 procent gestegen. Naar de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) steeg de export zelfs met 56 procent. Dat blijkt uit cijfers van Agoria, de federatie van de technologische industrie. "In Europa doet vooral de export naar buurland Duitsland (8,3 miljard euro) het erg goed, behalve voor automobiel, als gevolg van GM", zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen. Naar de BRIC-landen was de export van de Vlaamse technologiebedrijven goed voor 3,4 miljard euro. Volgens Agoria zullen de Vlaamse technologiebedrijven dit jaar voor ongeveer 47 miljard euro goederen geëxporteerd hebben, of zowat een derde van de totale export van Vlaanderen. Europa blijft weliswaar de belangrijkste afzetmarkt, goed voor 75 procent van de omzet, maar gezien de forse groei in de BRIC-landen vraagt Agoria extra inspanningen van de verschillende overheden in ons land om de export naar die groeimarkten te ondersteunen. "Onze technologiebedrijven investeren in buitenlandse expansie en dat loont", zegt De Pril. "We vragen dan ook dat de exportorganisatie Flanders Investment and Trade meer van haar handelsvertegenwoordigers inzet in de BRIC-landen. Die zijn absoluut te verkiezen boven een handelsvertegenwoordiging in pakweg Rijsel of Den Haag", luidt het. Agoria wil ten slotte ook dat Vlaanderen werk maakt van een professionele aanpak voor het aantrekken van buitenlandse investeringen uit onder meer de BRIC-landen, aangezien het volgens de federatie duidelijk is "dat de economische dynamiek steeds meer uit het oosten komt".Bron: Belga