Steria Frankrijk en HP België krijgen extra geld voor hun verlengde medewerking aan het SIS II/VIS-project van de Europese Commissie.

SIS II is de afkorting voor het Schengen Informatie Systeem II, VIS staat voor Visum Informatie Systeem. Het SIS werd ontwikkeld ter compensatie van de weggevallen grenscontroles aan de binnengrenzen in de Schengenzone. De participerende landen vonden het van belang om in dat geval op vlak van politie en justitie sterk te gaan samenwerken. De eerste versie is operationeel sinds 1995 en doorheen de jaren zijn er almaar meer landen op aangesloten.

Omdat de EU sterk gegroeid is (en het huidige SIS stilaan verouderd is), wordt nu aan SIS II en het daarmee samenhangende VIS gesleuteld door het consortium rond Steria en HP. Maar dat project heeft sinds 2006 vertraging opgelopen, om technische, maar ook om regelgevende redenen. Om de verlenging van de looptijd van het oorspronkelijke contract met Steria en HP en dus de extra diensten en aanpassingen van de bedrijven te compenseren, betaalt Europa nog eens 8,4 miljoen euro. De oorspronkelijke aanbesteding was al goed voor zo'n 40 miljoen euro.

Steria Frankrijk en HP België krijgen extra geld voor hun verlengde medewerking aan het SIS II/VIS-project van de Europese Commissie. SIS II is de afkorting voor het Schengen Informatie Systeem II, VIS staat voor Visum Informatie Systeem. Het SIS werd ontwikkeld ter compensatie van de weggevallen grenscontroles aan de binnengrenzen in de Schengenzone. De participerende landen vonden het van belang om in dat geval op vlak van politie en justitie sterk te gaan samenwerken. De eerste versie is operationeel sinds 1995 en doorheen de jaren zijn er almaar meer landen op aangesloten. Omdat de EU sterk gegroeid is (en het huidige SIS stilaan verouderd is), wordt nu aan SIS II en het daarmee samenhangende VIS gesleuteld door het consortium rond Steria en HP. Maar dat project heeft sinds 2006 vertraging opgelopen, om technische, maar ook om regelgevende redenen. Om de verlenging van de looptijd van het oorspronkelijke contract met Steria en HP en dus de extra diensten en aanpassingen van de bedrijven te compenseren, betaalt Europa nog eens 8,4 miljoen euro. De oorspronkelijke aanbesteding was al goed voor zo'n 40 miljoen euro.