Makers van hardware of software kunnen controleren of hun producten zonder problemen draaien op Windows 7. Microsoft start hiervoor een zogeheten Ecosystems Readiness Program.

Microsoft laat hardware- en softwarefabrikanten vroegtijdig hun producten testen op Windows 7. Daartoe start het een zogeheten Ecosystems Readiness Program. "Bij Windows Vista merkten we dat niet alle applicaties of drivers goed reageerden. We zijn daarom nu eerder begonnen fabrikanten hun producten te laten testen", zegt productmanager Olivier van Noort aan Computable. Hardwaremakers kunnen terecht op Windows Hardware Developer Central. Softwarebouwers worden doorverwezen naar MSDN.

Het is volgens Van Noort niet de enige maatregel die de softwaremaker neemt om compatibileitsproblemen met Windows 7 te voorkomen. "Windows Vista lijkt op Windows 7. Het besturingssysteem heeft verwachtingen van het gedrag van applicaties. De manier van reageren van applicaties in Vista en 7 zijn hetzelfde", zegt de productmanager. Dat moet ook voor minder problemen zorgen.

De fabrikant adviseert bedrijven nu over te stappen naar Windows Vista, omdat dit de overgang naar Windows 7 vergemakkelijkt. Volgens analistenbureau IDC is dit een nieuwe marketingstrategie. Analist Peter Vermeulen: "De Vista-adoptie bij bedrijven is tot nog toe teleurstellend. Nu Windows 7 er aan komt, dreigt de Vista-verkoop te vertragen in afwachting van Windows 7. Microsoft doet er alles aan om dat zo veel mogelijk te voorkomen. Aangezien het blijkbaar onvoldoende werkte om de voordelen van Vista duidelijk te maken in verhouding tot de benodigde investering, gooien ze het nu over een andere boeg."

In samenwerking met Computable

Makers van hardware of software kunnen controleren of hun producten zonder problemen draaien op Windows 7. Microsoft start hiervoor een zogeheten Ecosystems Readiness Program. Microsoft laat hardware- en softwarefabrikanten vroegtijdig hun producten testen op Windows 7. Daartoe start het een zogeheten Ecosystems Readiness Program. "Bij Windows Vista merkten we dat niet alle applicaties of drivers goed reageerden. We zijn daarom nu eerder begonnen fabrikanten hun producten te laten testen", zegt productmanager Olivier van Noort aan Computable. Hardwaremakers kunnen terecht op Windows Hardware Developer Central. Softwarebouwers worden doorverwezen naar MSDN. Het is volgens Van Noort niet de enige maatregel die de softwaremaker neemt om compatibileitsproblemen met Windows 7 te voorkomen. "Windows Vista lijkt op Windows 7. Het besturingssysteem heeft verwachtingen van het gedrag van applicaties. De manier van reageren van applicaties in Vista en 7 zijn hetzelfde", zegt de productmanager. Dat moet ook voor minder problemen zorgen. De fabrikant adviseert bedrijven nu over te stappen naar Windows Vista, omdat dit de overgang naar Windows 7 vergemakkelijkt. Volgens analistenbureau IDC is dit een nieuwe marketingstrategie. Analist Peter Vermeulen: "De Vista-adoptie bij bedrijven is tot nog toe teleurstellend. Nu Windows 7 er aan komt, dreigt de Vista-verkoop te vertragen in afwachting van Windows 7. Microsoft doet er alles aan om dat zo veel mogelijk te voorkomen. Aangezien het blijkbaar onvoldoende werkte om de voordelen van Vista duidelijk te maken in verhouding tot de benodigde investering, gooien ze het nu over een andere boeg." In samenwerking met Computable