Facebook kaapt massaal chef-koks weg bij Google. Lekker eten staat immers garant voor productieve medewerkers.

Google staat er om bekend één van de beste bedrijfsrestaurants in de wereld uit te baten. Dagelijks serveren professionele sterrenchefs de lekkerste creaties voor het personeel van de internetgigant. De strategie is eenvoudig: lekker eten houdt medewerkers langer op kantoor.

Inmiddels bezuinigt Google echter op zijn bedrijfskeuken, de crisis laat zich ook in Mountain View gevoelen. Het resultaat is dat de koks van Google en masse 'weggeplukt' worden door concurrerende bedrijven. In de kantine van Apple kan je bijvoorbeeld al een kok van Google terugvinden, maar Facebook spant toch wel de kroon.

De populaire netwerksite groeit als kool, en ook bij Zuckerberg en co. is het bedrijfsrestaurant één van de lokkertjes. Maar liefst tachtig procent van de chef-koks bij Facebook stond enkele maanden geleden nog op de payroll van Google. Hoeft het dan nog te verbazen dat ook heel wat 'gewone' werknemers van Google de overstap maken?

Facebook kaapt massaal chef-koks weg bij Google. Lekker eten staat immers garant voor productieve medewerkers. Google staat er om bekend één van de beste bedrijfsrestaurants in de wereld uit te baten. Dagelijks serveren professionele sterrenchefs de lekkerste creaties voor het personeel van de internetgigant. De strategie is eenvoudig: lekker eten houdt medewerkers langer op kantoor. Inmiddels bezuinigt Google echter op zijn bedrijfskeuken, de crisis laat zich ook in Mountain View gevoelen. Het resultaat is dat de koks van Google en masse 'weggeplukt' worden door concurrerende bedrijven. In de kantine van Apple kan je bijvoorbeeld al een kok van Google terugvinden, maar Facebook spant toch wel de kroon. De populaire netwerksite groeit als kool, en ook bij Zuckerberg en co. is het bedrijfsrestaurant één van de lokkertjes. Maar liefst tachtig procent van de chef-koks bij Facebook stond enkele maanden geleden nog op de payroll van Google. Hoeft het dan nog te verbazen dat ook heel wat 'gewone' werknemers van Google de overstap maken?