Facebook-app slaat miljoenen telefoonnummers op zonder toestemming

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Volgens securitybedrijf Norton kopieerde de Facebook-app voor Android zonder toestemming de telefoonnummers van miljoenen gebruikers naar de eigen servers. Het bedrijf zegt de nummers inmiddels te hebben verwijderd.

De Android-app van Facebook heeft telefoonnummers van miljoenen gebruikers op de eigen servers opgeslagen, zo ontdekte securitybedrijf Norton. Na het openen van de app en nog voordat de gebruiker zich bij Facebook had aangemeld, werden de nummers gekopieerd. Er werd dus geen toestemming gevraagd.

Facebook heeft dit bevestigd, en verduidelijkt dat het om een bug ging. Het bedrijf zegt ook dat de telefoonnummers inmiddels van de servers verwijderd zijn. Er is nu een geüpdatete Android-app van Facebook beschikbaar in de Google Play Store, waarbij het probleem opgelost zou moeten zijn.

Recentelijk kwam Facebook al in nauwe schoentjes als gevolg van een bug, waarbij de gegevens van 6 miljoen leden uitlekten. Daarna kwam aan het licht dat Facebook ‘schaduwprofielen’ opstelt van leden én niet-leden van de socialenetwerksite.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content