Dat heeft topman Mark Zuckerberg bekendgemaakt.

In de Verenigde Staten werd de maatregel rond politiek afgelopen najaar al genomen vanwege de toegenomen politieke spanningen rond de presidentsverkiezingen.

Na een jaar waarin Facebook worstelde met het bestrijden van desinformatie en problematische - vooral racistische - inhoud, zegt Facebook zich meer te willen concentreren op 'positieve' groepen. Het platform wil zijn gebruikers helpen 'zich te amuseren', zei Zuckerberg bij een presentatie van de trimesterresultaten van zijn bedrijf.

Dat heeft topman Mark Zuckerberg bekendgemaakt. In de Verenigde Staten werd de maatregel rond politiek afgelopen najaar al genomen vanwege de toegenomen politieke spanningen rond de presidentsverkiezingen.Na een jaar waarin Facebook worstelde met het bestrijden van desinformatie en problematische - vooral racistische - inhoud, zegt Facebook zich meer te willen concentreren op 'positieve' groepen. Het platform wil zijn gebruikers helpen 'zich te amuseren', zei Zuckerberg bij een presentatie van de trimesterresultaten van zijn bedrijf.