De mogelijkheid bestond al bij individuele berichten, maar kan nu standaard aan worden gezet voor alle berichten. Mogelijk is de zet een antwoord op de populariteit van Snapchat waar berichten na korte tijd verdwijnen en gebruikers dus anonimiteit bieden.

De nieuwe optie beperkt de zichtbaarheid van berichten. Die zijn nu niet meer allemaal te vinden door simpelweg op iemands profiel te kijken. Een zoektocht maakt ze nog wel allemaal zichtbaar. The Next Web stelt dat mensen wellicht makkelijker hun gedachten gaan delen, maar ook dat mensen veel sneller grove berichten zullen plaatsen als ze niet direct op hun timeline worden getoond.

Omdat het een testfase betreft, is de optie niet voor iedereen aangezet. Het is dan ook onduidelijk of de mogelijkheid uiteindelijk voor iedereen wordt aangezet.

Livestreamen voor Blizzard-games

Facebook liet gisteren ook weten dat het livestreamen voor gamers mogelijk wil maken via het sociale netwerk. Nu doen gamers dat vaak via YouTube of Twitch, maar Facebook stelt zijn livestream ook open voor games van uitgever Blizzard. Naast de livestream wordt het ook makkelijk om video's te delen en te bespreken. De uitgever heeft onder andere het immens populaire Overwatch in de bibliotheek, dat een van de grootste spellen van het moment is. Ook Starcraft II, Diablo en World of Warcraft komen uit de koker van Blizzard.

(ANP/WK)

De mogelijkheid bestond al bij individuele berichten, maar kan nu standaard aan worden gezet voor alle berichten. Mogelijk is de zet een antwoord op de populariteit van Snapchat waar berichten na korte tijd verdwijnen en gebruikers dus anonimiteit bieden.De nieuwe optie beperkt de zichtbaarheid van berichten. Die zijn nu niet meer allemaal te vinden door simpelweg op iemands profiel te kijken. Een zoektocht maakt ze nog wel allemaal zichtbaar. The Next Web stelt dat mensen wellicht makkelijker hun gedachten gaan delen, maar ook dat mensen veel sneller grove berichten zullen plaatsen als ze niet direct op hun timeline worden getoond.Omdat het een testfase betreft, is de optie niet voor iedereen aangezet. Het is dan ook onduidelijk of de mogelijkheid uiteindelijk voor iedereen wordt aangezet.Livestreamen voor Blizzard-gamesFacebook liet gisteren ook weten dat het livestreamen voor gamers mogelijk wil maken via het sociale netwerk. Nu doen gamers dat vaak via YouTube of Twitch, maar Facebook stelt zijn livestream ook open voor games van uitgever Blizzard. Naast de livestream wordt het ook makkelijk om video's te delen en te bespreken. De uitgever heeft onder andere het immens populaire Overwatch in de bibliotheek, dat een van de grootste spellen van het moment is. Ook Starcraft II, Diablo en World of Warcraft komen uit de koker van Blizzard.(ANP/WK)