In augustus ontsloeg Facebook een aantal redacteuren en liet het een algoritme bepalen welke artikelen trending moeten worden. Enkele dagen later werd een foutief bericht over het ontslag van televisiepresentatrice Megyn Kelly toch uitgelicht. Het algoritme werd daarna aangepast, maar werkt dus nog steeds niet naar behoren.

Naast de vijf artikelen die volgens de krant onbetwistbaar nep waren, werden er ook twee berichten aangetroffen die "behoorlijk inaccuraat" waren. Ook verwees het sociale medium een aantal keren naar webshops.

Facebook wilde woensdag niet reageren op de bevindingen.

(ANP/WK)

In augustus ontsloeg Facebook een aantal redacteuren en liet het een algoritme bepalen welke artikelen trending moeten worden. Enkele dagen later werd een foutief bericht over het ontslag van televisiepresentatrice Megyn Kelly toch uitgelicht. Het algoritme werd daarna aangepast, maar werkt dus nog steeds niet naar behoren.Naast de vijf artikelen die volgens de krant onbetwistbaar nep waren, werden er ook twee berichten aangetroffen die "behoorlijk inaccuraat" waren. Ook verwees het sociale medium een aantal keren naar webshops.Facebook wilde woensdag niet reageren op de bevindingen.(ANP/WK)